Kelionėje iš Nanto (Prancūzija) į Danijos sostinę Kopenhagą buvo bandoma įveikti 1602 km atstumą nepildant degalų. Šio bandymo eigą prižiūrėjo DEKRA asociacijos ekspertai.

Ekonominio žygio „Think Blue. Eco Ride“ maršrutas iš Nanto į Kopenhagą parinktas neatsitiktinai. Prancūzijos vakarinėje dalyje esantis Nantas – šių metų Europos žalioji sostinė („European Green Capital 2013”). Kitais metais Nantas perduoda estafetę Baltijos pakrantėje esančiai Kopenhagai, kuri taps žaliąja Europos sostine („European Green Capital 2014”).
Kelionės maršrutas driekėsi per Paryžių, Antverpeną, Brėmeną ir Hamburgą. Važiuota skirtingo pobūdžio keliais. Skyrėsi tiek jų danga, tiek eismo sąlygos.

Prieš kelionę serijinės gamybos 110 AG „Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ standartinis 50 litrų talpos degalų bakas buvo užpildytas dyzelinu ir užantspauduotas DEKRA asociacijos eksperto. Kelionės pabaigoje, Kopenhagoje, stebint tam pačiam ekspertui, į degalų baką buvo pripilta 46,92 litro dyzelino ir konstatuota, kad 1602 km atstumas buvo įveiktas pakeliui nepasipildant degalų, o iš pradinio užpildymo buvo likę 3,08 litro dyzelino.

Taigi šios kelionės metu „Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ su 110 AG turbodyzeliniu varikliu vidutiniškai sunaudojo tik 2,92 litrus dyzelino 100 km kelio. Automobilio ekipažą sudarė „Volkswagen Driving Experience“ vairavimo mokyklos ir ekstremalių kelionių rengimo vairuotojai, šį įprasto automobilių eismo keliais nusidriekusį maršrutą įveikę per 20 val. 45 min.

Tiesa, oficialiai gamintojai deklaruoja, kad „Volkswagen Golf TDI BlueMotion“ vidutiniškai turi sunaudoti 3,2 l/100 km dyzelino, o CO2 emisija turi būti 85 g CO2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)