Taip pat teigiama, kad naudodamasis programine įranga, iškreipiančia taršos duomenis, „Volkswagen“ galėjo pažeisti Europos įstatymus. Vokietijos laikraštis „Bild“ skelbia, kad Vokietijos transporto ministras Alexanderis Dobrindtas nusiuntė laišką su atitinkama informacija savo kolegoms iš ES.

Penktadienį dėl kilusio kenksmingųjų dujų emisijų testų klastojimo skandalo VW Prancūzijos padaliniuose vyko kratos, pažymi „Le Telgramme“. Penktadienį tyrėjai iš Aplinkos apsaugos ir visuomenės sveikatos tarnybos atliko kratą „Volkswagen“ biure Vilje-Kotere mieste, už 84 km į šiaurę nuo Paryžiaus, kratos metu paimti dokumentai ir kompiuterinė įranga.

Kai praėjusį mėnesį koncerno pagamintuose automobiliuose buvo aptikta programinė įranga, leidusi manipuliuoti testų metu registruojamais į aplinką išmetamų teršalų kiekiais, koncernas paskyrė naują generalinį direktorių ir pirmininką, pradėjo tyrimą.

„Volkswagen“ prieš daugiau nei savaitę prisipažino, jog 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje turi įrangą, kuri gali klastoti taršos testų rezultatus. Tyrimas pradėtas Europoje, Jungtinėse Valstijose ir Azijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)