Beveik penktadalis vairuotojų, palikusių savo automobilius kiemuose, nukentėjo nuo ilgapirščių, dar penktadalis rado savo automobilį ne apvogtą, bet aplamdytą, subraižytą ir pan., atskleidė autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos vairuotojų apklausos rezultatai. Apie 60 proc. džiaugiasi, kad bent kol kas jų transporto priemonių niekas nei apvogė, nei subraižė – jų kiemuose iki šiol automobiliai paliekami saugiai.

Autogidas.lt apklausa taip pat parodė, kad tie, kurių automobilius apšvarino vagys, nėra linkę kreiptis į teisėsaugos institucijas, kad šios surastų nusikaltėlius. 75 proc. respondentų teigia, kad po vagystės niekur nesikreipė ir vagies neieškojo.

Dar ketvirtadalis Autogidas.lt apklausos dalyvių vis dėlto kreipėsi į policiją, tačiau džiugiais rezultatais pasigirti galėjo tik apie 7 proc. vairuotojų: būtent tiek respondentų sako, kad vagys buvo surasti, dar 18 proc. pripažįsta, kad tie, kurie apvogė automobilį, nebuvo surasti, nors jų buvo ieškota.

Apklausos statistika taip pat rodo, kad paklausiausi daiktai vagims yra magnetolos – būtent jos buvo pavogtos apie 80 proc. atvejų. Taip pat puošybinių juostelių vagystės yra vienos iš dažniausių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)