Vienos bendrovės komercijos direktorius Algirdas (pavardė redakcija žinoma - aut.) yra vienas tų vairuotojų, kuriems alkoholis ir mašina - du puikiai derantys dalykai. Pusamžis vyras neslepia, kad bent tris kartus per savaitę iš darbo į namus nuosavu automobiliu grįžta su kvapeliu. Nepaisant to, per 9 metus jam nė karto nėra tekę pakliūti į kelių patrulių akiratį.

"Paprastai po darbo išgeriu 3-4 bokalus alaus. Tokio kiekio pakanka, kad į alkoholio matuoklį pripūsčiau kelias promiles ir būtų konstatuotas lengvas girtumas. Žinau, kad taip elgdamasis nusižengiu įstatymui ir rizikuoju įkliūti, tačiau kol kas viskas klostosi sėkmingai", - išdidžiai ir užtikrintai pasakojo Algirdas. Pasiteiravus, ar nebaisu išgėrus suvažinėti žmogų, pašnekovas atkirto, jog 4 bokalai alaus neturi didesnės įtakos jo vairavimo "meistriškumui".

Algirdo paslaptis, kaip įkaušus prie vairo neįkliūti policininkams, labai paprasta. Vilnietis LŽ prisipažino, kad svarbiausia tinkamai įvertinti aplinkybes ir neatsipalaiduoti.

"Iš darbo grįžtu apie 17 valandą, kai mieste būna eismo pikas. Ne paslaptis, kad tokiu metu policijos pareigūnai nerengia reidų ir nestabdo visų pravažiuojančių automobilių. Taigi jei važiuoji ramiai, neviršiji leistino greičio, neatlieki pavojingų manevrų ir nepervertini savo galimybių, gali sėkmingai važinėti ir su kvapeliu", - išdavė paslaptį Algirdas.

Tvarką keliuose prižiūrintys policijos pareigūnai neslepia - tokių kaip Algirdas Lietuvoje gali būti šimtai, o nustatyti visus išgėrusius prie vairo sėdinčius vairuotojus praktiškai neįmanoma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją