Elektromobilis „Tazzari Zero“ skirtas miesto žmogui. Per dieną jis gali nuvažiuoti iki 140 kilometrų. Maždaug tokiam atstumui pakanka vieno pilnai įkrautos elektromobilio baterijos ciklo. Automobilio ištvermės visiškai pakanka kasdieniams reikalams sutvarkyti: anot statistikos, vidutiniškai žmogus mieste nuvažiuoja 15 – 25 kilometrus per dieną.

„Elektromobilai – nebe ateities, o dabarties reiškinys. Dažnoje Europos šalyje šių aplinkai draugiškų automobilių naudojimas aktyviai palaikomas: vairuotojams taikomos įvairios lengvatos, sparčiai plėtojama infrastruktūra, - sakė UAB „Transmitto“ atstovas Vytautas Dailydka. – Lietuvoje taip pat vis daugiau dėmesio elektromobiliams rodo tiek vairuotojai, tiek savivaldybės, žadančios pasiūlyti geras parkavimo, infrastruktūros kūrimo sąlygas. Esame tikri, kad šie ekonomiški, stilingi, aplinkos neteršiantys automobiliai netrukus pasklis po Lietuvos miestų gatves.“

Dvivietis elektromobilis apgalvotai pritaikytas miestiečiui. Skaičiuojama, kad net 90 proc. iš miestuose važinėjančių automobilių veža ne daugiau kaip po du žmones.

Į Lietuvoje parduodamą „Tazzari Zero“ vartotojai turės galimybę įdiegti specialų Baltijos ir Skandinavijos šalims pritaikytą autonominį šildytuvą, kuris nesumažins automobilio nuvažiuojamo atstumo, kaip atsitinka elektromobiliams su elektriniais šildytuvais.

Pasak V. Dailydkos, elektromobilių techninė priežiūra ir įkrovimas vairuotojams rūpesčių kelti neturėtų: „Mūsų kompanijos specialistai yra apmokyti prižiūrėti „Tazzari“ automobilius. Be to, turime specialų naujųjų elektromobilių aptarnavimo servisą ir netrukus pasiūlysime elektromobilių aptarnavimo kelyje paslaugą: išsikrovus akumuliatoriams, klientui nereikės rūpintis ir ieškoti elektros lizdo“.

Elektromobilį sukūrė italų inžinerijos ir aliuminio liejybos kompanija „Tazzari Group“, įsikūrusi lenktynių trasomis garsėjančiame Imolos mieste. Automobilio konstrukcijoje, be abejo, panaudotas aliuminis – iš jo pagamintas lengvas ir stiprus karkasas. „Tazzari Zero“ sveria mažiau nei 550 kg.

Išskirtinai itališką elektromobilį šiuo metu galima įsigyti trijų versijų: standartinį, „EVO“ ir „Special edition“. „Tazzari Zero“ kainuos nuo 87 820 litų su PVM. Visiškai sukomplektuotas automobilis su trejų metų garantija, nešiojamu 380V įkrovimo įrenginiu bei autonominiu šildytuvu kainuos apie 110 000 litų su PVM. Skaičiuojama, kad dėl itin mažos eksploatacijos kainos elektromobilis gali atsipirkti per 3-5 metus, priklausomai nuo nuvažiuoto atstumo.

Iki šiol Lietuvoje buvo galima įsigyti tik elektromobilių, perdirbtų iš paprastų automobilių, pakeičiant jų įrangą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją