Naujasis „Volkswagen Golf GTE“ yra toks pat sportiškas kaip legendinis GTI ir dyzelinis GTD automobiliai, tačiau turi išskirtinę savybę – vienu mygtuko paspaudimu jis gali tapti visiškai netaršiu elektromobiliu, pasižyminčiu daugeliu gerųjų elektromobilio „e-Golf“ savybių.

Iš tinklo įkraunamo hibridinio automobilio pavaros mechanizmą sudaro 110 kW (150 AG) 1,4 l darbinio tūrio TSI benzininio variklio ir 75 kW (102 AG) elektros motoro tandemas, kuris komplektuojamas su 6 laipsnių DSG transmisija, o bendra automobilio galia siekia 150 kW (204 AG). Varikliai gali veikti nepriklausomai vienas nuo kito – galima važiuoti ir itin dinamiškai, ir pasirinkti elektros režimą su nuline tarša.

Naujojo „Golf GTE“ vidutinės degalų ir elektros energijos sąnaudos – 1,5 l benzino ir 11,4 kWh el. energijos 100 km kelio, o į aplinką išskiriama 35 g/km CO2. Važiuojant vien tik elektra akumuliatoriaus įkrovos užteks įveikti iki 50 km, o bendra automobilio rida sieks maždaug 940 km.

Norint įkrauti elektromobilį jį galima tiesiog prijungti prie įprasto elektros lizdo – iš jo akumuliatorius bus įkrautas per 3 val. 45 min. O apsilankius elektromobilių įkrovimo stotelių, šis procesas užtruks tik 2 val. 15 min.

Su TSI benzininiu varikliu automobilis iki 60 km/ val. įsibėgėja per 4,9 sek., o 100 km/val. pasiekia per 7,6 sek. Važiuojant hibridiniu režimu, kai kartu veikia benzininis ir elektros varikliai, „Golf GTE“ gali pasiekti 350 Nm sukimo momentą ir įsibėgėti iki maksimalaus 222 km/val. greičio. Važiuojant vien tik elektros varikliu maksimalus greitis bus apribotas ties 130 km/val.

Pirmieji iš tinklo įkraunami hibridiniai „Volkswagen Golf GTE“ automobiliai pirkėjus pasieks jau rugsėjo mėnesį, o Lietuvoje šis automobilis kainuos nuo 37 065 eurų. „Volkswagen“ modelių gamoje jau yra įkraunami hibridiniai „Touareg“ ir „Jetta“ automobiliai, o ketvirtuoju tokiu modeliu greitai taps „Volkswagen Passat“, kuris bus gaminamas tiek sedano, tiek ir universalo kėbulu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)