Pagrindinių kelių dangos šlapios, daug kur su prispausto, pažliugusio arba puraus sniego provėžomis, slidžios.

Krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daug kur padengti prispausto arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm, provėžoti, slidūs.

Taip pat eismo sąlygas sunkina didžioje šalies dalyje susiformavęs plikledis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai daug kur padengti šlapio, prispausto arba puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis yra iki 20 cm, provėžoti, slidūs.

Beveik visoje Lietuvoje snygis bei pūga tik vietomis be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 0 laipsnių.

Stoja vilkikai, čiuožia automobiliai

Kaip praneša „Delfi“ skaitytojai, itin sudėtingos sąlygos ne tik užmiesčio, bet ir miesto keliuose. Pavyzdžiui, važiuojant nuo Skaidiškių į Vilnių, viaduko virš Minsko plento link, kelias kone nepravažiuojamas, mat jį užtvėrė į kalnus neužvažiuojantys vilkikai.

Miesto gatvėmis į darbus skubantys vilniečiai pranešė ir apie tai, kad po sniegu yra ledo sluoksnis, tad reikėtų važiuoti ypač atsargiai ir laikytis didesnio atstumo nuo kitų eismo dalyvių.

Skundžiasi net magistralėmis

Kaip informavo „Delfi“ skaitytoja Vilma, itin sudėtingos eismo sąlygos magistralėje, vedančioje nuo Panevėžio į Vilnių. Čia, anot jos, šeštą ryto kelias nebuvo nei nubarstytas, nei nuvalytas.

„Panašu, kad kelininkai dirba darbo dienomis, darbo valandomis. Svarbiausios reikšmės kelias, o priežiūros – nulis. O ką jau kalbėt apie kitus kelius. Apgailėtina. O ir sniego juk nebuvo tiek daug. Kol kas nematėme ir nei vienos kelininkų mašinos“, – pasakojo magistrale važiuojanti moteris.

Dieną eismo sąlygas sunkins snygis ir plikledis.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/275.inc"); ?>

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną daug kur protarpiais pasnigs, pustys, vietomis bus plikledis. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai kai kur sieks 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)