Naujasis „Civic“ Europoje kol kas siūlomas su 1.4 l ir 1.8 l benzininiais bei 2.2 l dyzeliniu varikliais. Nuo kitų metų pabaigos šio modelio pirkėjai galės rinktis ir naują dyzelinį 1.6 l agregatą. Kol kas gamintojai neatskleidžia jokių techninių detalių.

„Honda“ Italijos padalinio vadovo Alessandro Skerlo teigimu, naujasis variklis bus itin svarbus tokioje rinkoje kaip Italija, kur dauguma kompaktiškų automobilių pirkėjų pirmenybę teikia dyzelinėms mašinoms.

Jo teigimu, 1.6 l ar mažesnio darbinio tūrio variklius turintys automobiliai užima daugiau nei 50 proc. kompaktinių modelių segmento. „Mes tikimės, kad 1.6 l „dyzelis“ sudarys apie 65 proc. „Civic“ pardavimų“, – sakė A. Skerlas.

Neseniai skelbta, kad „Honda“ atideda naujojo „Civic“ debiutą Europoje todėl, kad Didžiojoje Britanijoje įsikūrusiam gamybos padaliniui trūksta detalių, kurios tiekiamos iš potvynių siaubiamo Tailando.

„Honda“ planavo naująjį „Civic“ pradėti pardavinėti nuo kitų metų sausio, tačiau dabar manoma, kad klietus automobiliai pasieks ne anksčiau kaip vasario pabaigoje.

„Civic“ tradiciškai yra perkamiausias šios markės modelis Europoje, nors šiemet dabartinį modelį pagal pardavimus aplenkė „Jazz“.

Per pirmus 9 šių metų mėnesius Europoje buvo parduoti 27 882 „Civic“ automobiliai (29 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai), rodo „JATO Dynamics“ duomenys. „Jazz“ modelio pardavimai smuko 15 proc., iki 38 422 vnt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją