Dėl minėtų gedimų, manoma, įvyko 13 nelaimingų atsitikimų, pasibaigusių mirtimis, informuoja BBC.

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija (angl. National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) nurodė GM iki balandžio 3 dienos atsakyti į jos pateiktus klausimus, tačiau, institucijos teigimu, buvo atsakyta tik į trečdalį iš 107 pateiktų klausimų.

GM žada pateikti daugiau dokumentų, „vos tik juos turės“.

Automobilių gamintoja turės mokėti 7 tūkst. dolerių per dieną baudą tol, kol patenkins NHTSA prašymą.

Kovo 4 dieną priežiūros institucija paprašė GM pateikti nuotraukų, elektroninio pašto laiškus ir kitą informaciją, kuri padėtų atsakyti į klausimus dėl automobilių atšaukimo.

GM pranešė pristačiusi beveik 21 tūkst. dokumentų, susijusių su automobilių atšaukimu.

„Mes ir toliau teiksime visus atsakymus ir faktus, kai tik juos turėsime“, – teigia GM savo pareiškime.

Praėjusią savaitę JAV automobilių gamintojos „General Motors“ generalinė direktorė Mary Barra atsiprašė bendrovės vardu dėl defektų sukeltų nelaimių keliuose ir kelių dešimčių žuvusių. JAV Kongreso posėdyje moteris pasisakė sunerimusi ir dėl ankstesnių bendrovės pasisakymų, neva keisti netinkamas dalis jai brangu. GM dėl minėtų defektų jau atšaukė 2,6 mln. automobilių, tačiau daugiausia įmonė kritikuojama dėl delsimo imtis kokių priemonių.

Pirmą kartą kai kuriuose GM gaminamuose modeliuose, pavyzdžiui, „Chevrolet Cobalt“ ar „Saturn Ion“ defektas buvo pastebėtas prieš 10 metų, tačiau atšaukti automobilius dėl šios priežasties pradėta tik šių metų vasarį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)