Iždo departamentas patyrė daugiau nei 10 mlrd. dolerių nuostolių, vykdydamas 49,5 mlrd. dolerių vertės finansinės pagalbos programą, tačiau nurodė, kad šios pastangos atsipirko, nes buvo išgelbėta JAV automobilių pramonė, milijonų žmonių darbo vietos ir daugybės buvusių automobilių pramonės darbuotojų pensijos.

2008 metais pradėta finansinio gelbėjimo programa, kuri anuomet vertinta prieštaringai, „padėjo stabilizuoti automobilių pramonę ir išvengti naujos Didžiosios depresijos“, – sakė iždo sekretorius Jacobas Lew.

Pasak jo, prezidentas Barackas Obama „suprato, kad neveiklumas gali kainuoti platesnei ekonomikai daugiau nei milijoną darbo vietų, milijardus prarastų asmeninių santaupų ir reikšmingai sumažėjusią ekonomikos produkciją“.

„Dėl jo pastangų, papildžiusių ankstesnės administracijos veiksmus, buvo sukurta per 370 tūkst. naujų darbo vietų automobilių pramonėje, o visos trys JAV automobilių gamintojos yra pelningos, konkurencingos ir augančios“, – teigė J.Lew.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)