„Opel“ žada, kad nauja elektromobilio koncepcija 100 km gali nuvažiuoti už energiją sumokėjus vieną eurą, modelio svoris sudaro tik trečdalį šiuolaikinio mažo automobilio, o jo maksimalus greitis siekia 120 km/val.

„Ateityje ekonomiškumas bus matuojamas ne litrais, o eurais už 100 km, todėl džiaugiamės galėdami pristatyti mūsų „vieno euro automobilį“, – sakė „Opel“ vadovas Karlas-Friedrichas Stracke.

Jis pabrėžė, kad „Opel“ tikslas – sukurti visiems įperkamą elektromobilį.

„Opel RAK e“ yra trijų metrų ilgio ir 119 cm aukščio. Baterijas galima įkrauti per 3 valandas, o bandomasis modelis su įkrautomis baterijomis nuvažiuoja apie 100 km.

380 kg sveriantis koncepcinis elektromobilis iki maksimalaus 120 km/val. greičio įsibėgėja per 13 sek. Automobilio ratus suka 49 AG pasiekiantis elektros motoras.

Gamintojo teigimu, dvivietė koncepcija gali pasiekti gamybą. Jeigu ši vizija taptų serijiniu modeliu, jis turėtų vilioti jaunus vairuotojus. „Opel“ pabrėžia, kad specialia šio elektromobilio versija, kurios greitis būtų apribotas iki 45 km/val., galėtų naudotis ir vairuoti besimokantys šešiolikmečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją