Galiniais ratais varomo keturių durų, keturviečio sportinio sedano vizija sujungia švelnias ir „raumeningas“ linijas į vieną modelį. „Kia“ atskleidė, kad koncepciniame GT sumontuotas benzininis 3.3 l, V6 variklis, išvystantis 395 AG ir 534 Nm. Automobilio ilgis yra 4690 mm, plotis – 1890 mm, aukštis – 1380 mm, važiuoklės bazė – 2860 mm.

„Nesvarbu iš kurios pusės žiūrėsi, ši koncepcija spinduliuoja energija ir atrodo kaip pasiruošusi startuoti. Esu tikras, kad šis „Kia“ automobilis pabrėžia: mes pasiruošę greitai pereiti į kitą lygį“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Kia Motors“ vyriausiasis dizaineris Peteris Schreyeris.

Jo teigimu, klasikiniai priekyje variklį turintys ir galu varomi galingi sedanai sulaukia išskirtinio dėmesio ne tik Korėjoje, bet ir Europos bei Amerikos rinkose.

„Kia“ Europos padalinio dizaino vadovo Gregory'io Guillaume'o teigimu, naująją koncepciją įkvėpė prieš 40 metų gaminti GT automobiliai: „Norėjome sukurti kažką panašiai grakštaus, atletiško ir pasitikinčio, bet ne agresyvaus ar arogantiško“.

Gamintojai pripažino, kad daug akcentų perimta ir iš 2007 m. pademonstruotos „Kee“ koncepcijos.

„Kia“ Frankfurte patvirtino, kad pagal GT koncepciją sukurtas automobilis bus parduodamas nuo 2013 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją