Prieš pasaulines premjeras įprastai žiniasklaida būna neblogai informuota, ko galima tikėtis vienoje ar kitoje parodoje, tačiau šįkart „Ford“ pavyko padaryti siurprizą visiems – apie GT naujieną žinojo tik saujelė žmonių ir jiems pavyko paslaptį išlaikyti iki pat Detroito automobilių parodos pradžios.

„Ford“ gamoje GT modelis paskutinį kartą buvo maždaug prieš dešimtmetį, tačiau per tą laiką gamintojas nebuvo sukūręs nieko panašaus.

Naujasis markės superautomobilis rinkoje pasirodys antroje 2016 m. pusėje. Detroite demonstruojamas modelis turi V6 „Ecoboost“ variklį su dviguba turbina. „Ford“ nurodo, kad tokios jėgainės galia bus didesnė nei 600 AG. Šis kupė bus varomas galiniais ratais, kėbulo gamybai bus panaudotos tokios lengvasvorės medžiagos kaip anglies pluoštas ir aliuminis.

„Ford“ vadovas Markas Fieldsas įsitikinęs, kad būsimojo „Ford GT“ vairuotojai tikrai nepasiges V8 variklio.

„Manau, kad žmonės nori trykštančios galios vairuodami tokį superautomobilį ir jie tai gaus“, – sakė jis.

Neoficialiai kalbama, kad GT pagrindu bus sukurtas ir lenktyninis bolidas, kuriuo „Ford“ 2016 m. sugrįš į Le Mano 24 valandų lenktynes. Taip planuojama pažymėti istorinės „Ford“ pergalės 50 metų sukaktį. 1966 m. su „Ford GT40“ automobiliu važiavę lenktynininkas užėmė visą Le Mano nugalėtojų pakylą. GT40 buvo pirmasis Amerikos automobilis, laimėjęs šias lenktynes.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)