Praėjusį penktadienį automobilių gamintoja paskelbė, kad „Fusion Hybrid“ modelis (Europoje parduodamas „Mondeo“ vardu) sėkmingai, niekur neatsitrenkęs įveikė posūkius, kelius, sankryžas, šviesoforus, informuoja thetruthaboutcars.com.

„Ford“ pranešime ir vaizdo reportaže detalių mažai, užtai prasmė akivaizdi – „Ford“ taip pat dalyvauja automobilių-robotų žaidime.

General Motors“, „Tesla“ ir „Volvo“ yra garsiai pristatę pusiau autonominių automobilių – „Super Cruise“, „Auto-Pilot“ ar „Autopilot“ (ei, ar „Volvo“ ir „Tesla“ vienodai pavadino savo automobilius?) sistemas.

Tuo metu „Ford“, anksčiau ypatingai garsiai nesigyrusi šios srities pasiekimais, atskleidė dirbanti autonominio automobilio kūrimo darbuose jau dešimtmetį.

„Testavimas „Mcity“ suteikia iššūkių kupiną, bet saugią miesto aplinką, kurioje galime dar kartą išbandyti ir patobulinti šias naujas technologijas, – rašoma „Ford Group“ viceprezidento pranešime. – Tai reikšmingas žingsnis, gerinant milijonų žmonių gyvenimą ir jų mobilumą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją