Tokio žingsnio buvo imtasi dėl programinės įrangos gedimų bei problemų dėl durų. Apie tai praneša "Reuters".

Antra pagal dydį Jungtinių Valstijų gamintoja penktadienį praneša atšaukianti kiek daugiau nei 692 tūkst. "Escape" visureigių bei "C-Max" hibridų, pagamintų 2013-2014 metais. Kai kurių eismo įvykiu metu nurodytuose automobiliuose dėl potencialių programinės įrangos problemų gali būti uždelstas šoninės oro pagalvės aktyvavimas. Dar apie 65 tūkst. atšaukiamų dėl šios priežasties transporto priemonių yra "C-Max" modelio, nurodo "Ford" atstovė spaudai.

Beveik 595 tūkst. nurodytų transporto priemonių buvo parduotos JAV, daugiau nei 78 tūkst. - Kanadoje, o apie 19,5 tūkst. - Meksikoje, teigia "Ford".

Gamintoja nurodo, kad jokių nelaimingų atsitikimų ar sužeidimų dėl šios techninės problemos užregistruota nebuvo. Pardavėjai atšaukimo metu tiesiog perprogramuos sistemos kontrolės modulį.

Atskirai "Ford" atšaukia dar 692,7 tūkst. 2013-2014 metų gamybos "Escape" visureigių dėl netinkamai judančios rankenos, trukdančios durims sandariai užsidaryti. Bendrovė teigia, kad durys gali atsidaryti net važiavimo metu, o tai stipriai didina galimų sužeidimų tikimybes, tiesa, kol kas ir dėl šios problemos jokių sužeidimų neregistruota.

Beveik 583 tūkst. atšaukiamų transporto priemonių buvo parduotos JAV, daugiau nei 89 tūkst. - Kanadoje, o apie 20 tūkst. - Meksikoje, praneša "Ford".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)