Apie tai informuoja „Reuters“.

Atšaukimas bus taikomas 2005-2008 metų gamybos „Ford Escape“ bei 2006-2008 metų „Mercury Mariner“. „Ford“ taip pat praneša kol kas jokios informacijos apie galimus eismo įvykius ar sužeidimus negavusi.

Pareigūnai iš JAV nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) automobilių gamintojai nurodė, kad aušinimo skysčio pompa gali sugesti, o tai sukeltų elektroninės sistemos perkaitimą ar dar rimtesnių problemų.

„Kai hibridinė elektronikos sistema perkais, ji stabdys srovės tiekimą, t.y. variklis užges, o tai gali sukelti eismo įvykių“, - nurodoma NHTSA dokumente.

Šiaurės Amerikoje iš viso atšaukiami 66 tūkst. „Ford Escape“ ir dar 7,8 tūkst. „Mercury Mariner“. Iš jų Kanadoje parduota maždaug 3,5 tūkst. transporto priemonių.

Taip pat „Ford“ penktadienį pranešė atšaukianti beveik 400 2014 metų gamybos „Ford Focus“ sedanų, bei naujausių „Lincoln MKC“ visureigių dėl šiuose aptiktų potencialių kuro tiekimo modulio filtro problemų. Be to, atšaukiama ir 1,7 tūkst. 2014 metų gamybos „Ford F-650“ ir „Ford F-750“ modelio sunkvežimių dėl šiose nustatytų galimų kuro filtrų sandarumo nesklandumų. Nė vienu nurodytu atveju kokių eismo įvykių ar sužeidimų neužregistruota.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)