Dar 2009 m. buvo pranešta, kad iki šių metų pabaigos netoli Palermo įsikūrusioje gamykloje bus sustabdyta veikla. Tačiau dėl menkų užsakymų šis padalinys uždaromas mėnesiu anksčiau nei buvo planuota.

Apsvarsčiusi keletą pasiūlymų, Italijos vyriausybė nusprendė gamyklos valdymą perleisti „DR Motor“ kompanijai, kuri pranešė, kad čia ruošiasi surinkinėti „Chery“ automobilius. Vis dėlto kol kas nežinoma, kada gamyba bus pradėta.

Paskutinis modelis, riedėjęs nuo šios „Fiat“ gamyklos konvejerių, buvo „Lancia Ypsilon“. Gamyba šiame padalinyje stabdoma nuo lapkričio 23 d.

„Fiat“ teigimu, stabdyti gamybą šioje gamykloje nuspręsta dėl didelių išlaidų logistikai. Sicilijoje pagaminti automobilį kainavo vidutiniškai 700 eurų daugiau nei kitoje gamykloje, nes daugumą detalių į salą reikėjo atplukdyti iš žemyninės Italijos dalies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)