Įgaliotosios „Fiat” atstovės Lietuvoje UAB „Autobrava” vadovo Jono Bacevičiaus teigimu, naujoji „eco:Drive Fleet” programa turėtų sudominti ir Lietuvos įmones, ypač savo transporto parke jau turinčias naujesnius „Fiat” automobilius. Naujoji programa ne tik analizuoja kiekvieno vairuotojo rezultatus atskirai, bet ir palygina juos tarpusavyje, pateikia rekomendacijas, taip leisdama nustatyti „silpniausias grandis” ir optimizuoti įmonės transporto parko išlaidas degalams bei mažinti aplinkos taršą.

Šiuo metu programa gali analizuoti duomenis, surinktus iš visų naujų „Fiat” ir „Fiat Professional” modelių: 500, 500C, Grande Punto, Punto EVO, Croma, Qubo, Fiorino, Doblo, jei šiuose automobiliuose yra „Blue&Me” sistema.

„eco:Drive”programa, kurią galima parsisiųsti nemokamai (www.fiat.com/ecodrive), yra sukurta „Fiat Group” bendradarbiaujant su „Microsoft”. Gamintojai teigia, jog netrukus jau bus galima parsisiųsti ir „eco:Drive Fleet” versiją.

Palankumą programai „eco:Drive Fleet” jau pademonstravo tokios pasaulinio dydžio kompanijos, kaip „Bosch” ir „Eni” – jos abi prisidėjo prie kai kurių programos dalių plėtojimo, o taip pat ir Graikijos „Coca-Cola HBC”, nusprendusi naudoti šią ekovairavimo įgūdžius formuojančią programą savo automobilių parko rodikliams pagerinti.

Šiandien „eco:Drive” programą kiekvieną dieną naudoja daugiau, nei 35 tūkst. vairuotojų iš įvairiausių pasaulio šalių. Nuo jos pristatymo 2008 m. spalio mėn. programa jau išanalizavo virš 4 mln. kelionių duomenis. Užfiksuoti rezultatai rodo, jog per šį pusantrų metų laikotarpį bendromis „eco:Drive” naudotojų pastangomis anglies dvideginio į aplinką pateko maždaug 3000 tonų mažiau.

Nepriklausomų tyrimų organizacijos JATO duomenimis, „Fiat“ jau trečius metus iš eilės – 2007, 2008 ir 2009 m. - pripažinta labiausiai į aplinkos apsaugą orientuotu automobilių gamintoju. Vidutinis visų pagamintų „Fiat“ automobilių CO2 emisijos kiekis Europoje 2009 m. tesiekia 127,8 g/km (2008 m. šis vidurkis buvo 133,7 g/km).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją