Aukcionus organizuojančios įmonės "Bonhams" duomenimis, tai kol kas brangiausiai aukcione parduotas automobilis, nurungęs pernai Didžiojoje Britanijoje įsigytą 1954 m. "Mercedes-Benz W196R Formula 1" modelį. Šis pirkinys klientui atsiėjo 30 mln. JAV dolerių.

"Ferrari" iš viso pagamino tik 39 "250 GTO Berlinetta" modelius, o aukcione parduotas automobilis iš pradžių priklausė žymiam prancūzų lenktynininkui Jo Schlesseriui, 1962 m. šia mašina dalyvavusiam "Tour de France Automobile" lenktynėse. Automobilis buvo smarkiai apgadintas "Coupes du Salon" varžybų metu, tada už vairo sėdėjęs J. Schlesserio draugas, austrų slidininkas Henri Oreilleris žuvo.

"Mašina buvo smarkiai apgadinta, kuomet atsitrenkė į trasos aptvarką. Gedintis J. Schlesseris ją grąžino į gamyklą remontui ir pardavimui", - teigė "Bonhams" atstovai.

1965 m. "Ferrari" įsigijo italų automobilių entuziastas Fabrizio Violati, automobilį išlaikęs iki pat mirties 2010 m. Naujojo automobilio savininko pavardė neviešinama.

Tarp kitų žinomų "Ferrari 250 GTO Berlinetta" savininkų yra JAV mados dizaineris Ralphas Laurenas, "Pink Floyd" būgnininkas Nickas Masonas ir JAV mažmeninės prekybos tinklo "Wall-Mart" tiesioginis paveldėtojas Robas Waltonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)