„Geresnių nei tikėtasi automobilių pardavimų Europoje rezultatų priežastis – visuotinis ekonominės padėties pagerėjimas, geresnės makroekonominės sąlygos ir natūralus paspartėjimas po buvusios recesijos Europoje“, – teigė IHS analitikai. Padėjo ir vyriausybių pagalbos paketai bei automobilių gamintojų iniciatyvos, informuoja „Autonews“.

Daugiausia padidėjo „Jeep“ pardavimai – net 113 proc. Ypatingai prie to prisidėjo „Renegade“ modelio sėkmė. Jau antrus metus iš eilės „Jeep“ yra pirmoje vietoja pagal pardavimų Europoje augimą.

Antroje vietoje – „Smart“, šios gamintojos pardavimai padidėjo 72 proc., kai ji pasiūlė vartotojams naujos kartos modelį „Smart ForTwo“ ir atnaujino „ForFour“.

Trečioje vietoje – kompanija „Jaguar“, kurios pardavimai padidėjo 41 proc., ypač dėl didelės modelio XE paklausos.

Iš viso automobilių pardavimai Europoje padidėjo 28-ioms iš 33 įmonių, praneša Europos automobilių gamintojų asociacija ACEA.

Menkiausi pasiekimai buvo „Chevrolet“ kompanijos, kurios atstovybes motininė įmonė „General Motors“ uždarė Europoje. „Chevrolet“ Europoje per metus pardavė tik 3 tūkst. 521 automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)