Naujų automobilių registracijos rodiklis, pagal kurį matuojamos transporto priemonių pardavimo apimtys, vasarį, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, pakilo 7,3 proc. ir pasiekė 924,4 tūkst. vienetų. Tokią informaciją pateikia Europos automobilių gamintojų asociacija (ACEA).

Tiesa, analitikai nurodo, kad nors sektoriuje augimas registruojamas jau 18 mėnesį iš eilės, tačiau lyginant su sausiu, atsigavimo sparta kiek susilpnėjo.

Nuo šių metų pradžios iš viso naujų automobilių pardavimai kilstelėjo 7 proc. bei pasiekė 1,9 mln. vienetų. Dauguma stambiųjų Europos rinkų prisidėjo prie visame regione pagerėjusios situacijos, nurodo ACEA antradienį.

Pardavimai Ispanijoje vasarį, lyginant su antruoju 2014 metų mėnesiu, kilstelėjo 27 proc., Italijoje ir Didžiojoje Britanijoje – atitinkamai 13 ir 12 proc. Portugalijoje bei Airijoje taip pat registruotas dviženklis procentinis rodiklio augimas. Vokietijoje, laikomoje didžiausia Europos automobilių rinka, naujų transporto priemonių pardavimai praėjusį mėnesį ūgtelėjo 6,6 proc., savo ruožtu Prancūzijoje augimas sudarė 4,5 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)