Galima drąsiai teigti, kad nuo šių metų pradžios, kai „Tesla“ Europoje pradėjo pardavinėti naujuosius „Model 3“ elektromobilius, kompanija iš naujo užkariavo pirkėjų širdis.

Kai ankstesniais metais kai kuriose Europos rinkose, kaip, pavyzdžiui, Belgijoje, Austrijoje, Ispanijoje ar Italijoje, „Tesla“ parduodavo vos po kelis šimtus „Model S“ ir „Model X“ elektromobilių vienetų, tai „Model 3“ pardavimai perkopia tūkstančius.

Nyderlandai visada buvo svarbi rinka „Tesla“ kompanijai, bet dar prieš pristatant Europai „Model 3“ elektromobilį, lyderio poziciją užėmė Norvegija.

„Model 3“ pardavimai Norvegijoje truktelėjo šią šalį į priekį ir „Tesla“ tapo pačiu perkamiausiu automobilių prekės ženklu šalyje.

Tačiau kaip jau rašėme kiek anksčiau – rugsėjo mėn. Nyderlanduose buvo įregistruota daugiau nei 10 000 vnt. „Model 3“ elektromobilių. Ir jei tąkart skaičius atrodė didelis, juolab, kad buvo aplenkti „Volkswagen Polo“ bei „Ford Focus“ automobiliai, tai naujausi skaičiai atrodo dar įspūdingiau.

Kaip skelbia „TMC“, Nyderlandai per pastaruosius mėnesius ir toliau intensyviai pirko bei įregistravo „Tesla“ elektromobilius – vien per pastarąjį mėnesį buvo pristatytą virš 4000 „Tesla“ elektromobilių – ir taip aplenkė Norvegiją.

Remiantis automobilių registracijų duomenimis, „Tesla“ per šiuos metus (iki lapkričio mėn. aut. past.) į Nyderlandus pristatė 18 460 transporto priemonių, kai tuo tarpu Norvegijoje šis rodiklis siekia 17 403.

Tokį didelį kiekį elektromobilių pristatymų ir registracijų galima paaiškinti tuo, kad Nyderlanduose šių metų gale pasibaigs galioti kai kurios paskatos elektromobiliams, tad tie, kurie planavo įsigyti „Model 3“, skuba tą padaryti kuo greičiau.

Elonas visai neseniai paskelbė, kad „Tesla“ dabar turi įgyvendinti du pagrindinius tikslus ir vienas jų yra „iki šių metų galo visiems klientams pristatyti jų įsigytus Tesla elektromobilius“.

Panašu, kad gruodžio mėnuo laukia įtemptas bei labai įdomus ir galime sulaukti naujų „Tesla“ elektromobilių pristatymų bei pardavimų rekordų.