„MiEV Power Box“ yra atskiras elektros energijos moduliatorius, kuris gali būti jungiamas prie „i-MiEV“ ir „MINICAB-MiEV“ krovimo lizdo ir gali generuoti iki 1500 vatų kintamosios elektros srovės (AC) iš elektromobilio akumuliatoriaus. Šis elektros energijos moduliatorius sukurtas pirmiausia buities elektros prietaisų maitinimui išvykus iš namų ar avarijų atvejais. Prijungtas prie pilnai įkrauto 16,0 kWh elektromobilio akumuliatoriaus „MiEV Power Box“ gali tiekti 1500 vatų galios elektros energijos maždaug nuo penkių iki šešių valandų. Tai beveik tiek elektros energijos, kiek vidutiniškai suvartoja namų ūkis Japonijoje per vieną dieną.

Šiuo metu pasaulyje daug dėmesio skiriama galimybei panaudoti didelės talpos elektromobilių akumuliatorius kaip energijos šaltinius nelaimių ir avarijų atvejais. Tai vyksta kartu su sparčiai besiplėtojančia saulės, vėjo ir kita atsinaujinančia energetika, o netolimoje ateityje ir planuojamais išmaniaisiais perdavimo skirstomaisiais tinklais („Smart grid“), kurie leis elektros energiją vartoti dar efektyviau. Todėl vis daugiau žmonių elektromobilius pradeda vertinti ne tik dėl tradicinės aplinkosaugos funkcijos, bet ir kaip galimybę apsirūpinti elektros energija netikėtai iškilus tokiam poreikiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją