„JonElis“ – lietuviškas elektromobilis iš Kauno, kuris gali įveikti 100 kilometrų. Jo kūrėjai, užuot vien tobulinę kokio nors elektromobilio įrangą, daugybę laiko skyrė ir kėbului perdirbti – jų kūrinys negali atrodyti kaip paprastas užsieninis automobilis.

4 metus kurtame baltos spalvos automobilyje visa įranga kaip įprastame automobilyje, tik be vairo ir stabdžių stiprintuvo.

„JonElis“ neįkainojamas. Jis niekada nebus parduodamas. Tačiau jeigu vertinčiau visus komponentus, kurie buvo panaudoti jam kurti, ir savo darbo valandas, jo vertė siektų 200 tūkst. Lt“, – apie elektromobilį pasakojo 36-erių Marius Gervė.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad vilnietis Mindaugas Milašauskas pasirinko paprastesnį kelią – jo automobilis iš išorės niekuo nesiskiria nuo 1999-ųjų „Honda HRV“, o kad tai – išskirtinis automobilis, galima suprasti tik iš užrašo ant kėbulo – „Mano degalinė – 220 V“.

Po variklio dangčiu tepaluoto vidaus degimo variklio nėra – tik skardinė dėžė EVMS su žaibo lipduku, akumuliatorių įkrovimo blokas ir elektros variklis pačiame dugne. M.Milašauskas dar pakelia galinę sėdynę – ten krūva akumuliatorių toje vietoje, kur turėtų būti degalų bakas.

Šiuo elektromobiliu daugiausiai galima nuvažiuoti apie 70 kilometrų per valandą. Įveikti 100 kilometrų šiuo automobiliu kainuoja apie 9 Lt.

M.Milašauskas šį automobilį konstravo dvejus metus, automobilio kėbulas kainavo apie 10 tūkst. Lt, o visa kita įranga – variklis, elektronika, valdiklis, akumuliatorių kroviklis ir akumuliatoriai – dar 25 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją