Europos Komisijos pasiūlymo projektas, kurį antradienį, sausio 26 dieną, matė agentūra „Reuters“, suteiktų Europos Sąjungai teisę kontroliuoti nacionalines institucijas, kuriuos šiuo metu yra atsakingos už naujų automobilių modelių licencijavimą, ir suteiktų naujus įgaliojimus skirti baudas už nustatytos tvarkos nesilaikymą.

Tai taip pat leistų atskiroms Europos Sąjungos valstybėms atšaukti automobilius, kuriems licencijas suteikė bet kuri kita bloko valstybė, jeigu nustatomas aplinkosaugos reikalavimų pažeidimas.

Šie nauji Europos Sąjungos teisės aktai yra atsakas į pernai metų rugsėjį kilusį skandalą, kai paaiškėjo, kad koncernas „Volkswagen“ naudojo programinę įrangą, mėgindamas apgauti Jungtinių Amerikos Valstijų priežiūros institucijas.

Taip siekiama reformuoti dabartines taisykles, pagal kurias tokios nacionalinės institucijos, kaip Vokietijos Federalinė automobilių tarnyba (vok. Kraftfahrtbundesamt, KBA) suteikia licencijas naujiems automobiliams ir tik ji viena turi teisę jas atšaukti, nors tais automobiliais gali būti prekiaujama visoje Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)