Ši versija vidutiniškai sunaudoja 7,7 l/100 km dujų, o CO2 tarša neviršija 124 g/km CO2. Ekonomiškas ir ekologiškas „Mokka LPG“ variantas atitinka dar tik Europoje įsigaliosiančius „Euro 6“ taršos standartus. Nedidelė tarša bei degalų sąnaudos leidžia šią versiją pavadinti „ecoFlex“, kaip ir kitus efektyvius „Opel“ modelius, pradedant „Astra“ ir baigiant „Zafira Tourer“. Be to, „Mokka 1,4 LPG“ lyginant su benzinine versija leis sutaupyti 50 proc. išlaidų degalams.

1,4 l, 140 AG LPG variklis su turbina, gali važiuoti ir benzinu. Benzininio bako talpa siekia 53 l, o į LPG baką tilps 34 l dujų, todėl išnaudojus dviejų degalų rūšių rezervus, galimą įveikti iki 1300 km. LPG bakas įmontuotas atsarginio rato vietoje, todėl bagažo skyrius visai nesumažėjo. Kokius degalus naudoti važiuojant, vairuotojas gali pasirinkti spustelėjus mygtuką.

„Mokka LPG” padidina „Opel” siūlomų, suskystintomis dujomis varomų variantų pasiūlą iki vienuolikos modelių: „Insignia” (keturių ir penkių durų sedanas, „Sports Tourer“), „Astra“ (penkių durų ir „Sports Tourer“), „Corsa“ (trijų ir penkių durų), ADAM, „Meriva“, „Zafira Tourer“ ir dabar „Mokka“.

Gamintojų teigimu, „Opel Mokka“ yra savo segmento lyderis Suomijoje ir Norvegijoje, o Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Belgijoje, Airijoje, Italijoje ir Šveicarijoje puikuojasi šio segmento antroje vietoje. Iki šios dienos jau parduota 145 tūkst. „Mokka“ automobilių, o siekiant paspartinti gamybą, nuo 2014 m. antrojo pusmečio „Mokka“ bus surenkama ir Saragosos gamykloje.

LPG versijos kaina
salys">Baltijos šalyse prasidės nuo 20 263 eurų (69 947 Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)