Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad šį rytą, nuo 5 iki 10 val. Vilniuje registruoti 5 įskaitiniai eismo įvykiai (juose nukentėjo žmonės) ir 45 techniniai eismo įvykiai, avarijos įvyko ant viadukų Žvėryne, Laisvės prospekte, Dariaus ir Girėno bei kitose gatvėse.

Pabrėžtina, kad galiojant tvarkai, pagal kurią dėl eismo įvykio kaltininko sutarę ir eismo įvykio schemą nusibraižę vairuotojai į policiją gali kreiptis vėliau, šiuo metu policijai pranešta anaiptol ne apie visus techninius eismo įvykius. Policija visiems eismo dalyviams primena apie būtinybę atsižvelgti į pasikeitusias eismo sąlygas.

„Paprastai staiga pasikeitusios vairavimo sąlygos keliuose lemia staigų avarijų skaičiaus šuolį, ką parodė šio ryto avarijos. Raginame vairuotojus ypač rytais, būti atidesniais, nepamiršti vairavimo slidžiame kelyje įgūdžių ir pasirūpinti, kad jų automobiliai būtų tinkamai paruošti žiemai“, – sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Vidutiniškai per dieną „Lietuvos draudimas“ registruoja apie 250 automobilių avarijų. Staigiai pablogėjus oro sąlygoms, šis skaičius gali išaugti dvigubai. Vėliau, vairuotojams apsipratus su naujomis vairavimo sąlygomis, avarijų skaičius nusistovi ir per dieną siekia apie 300.

„Lietuvos draudimo“ atstovas primena, kad prasidėjus šalnoms, kelio danga greičiausiai plikledžiu pasidengia ant tiltų ir viadukų, todėl čia avarijų nutinka daugiausiai.

„Šiose kelio atkarpose vairuotojai turėtų būti itin atidūs. Nors dar tik spalio vidurys, bet gamta šiemet neprognozuojama, tad raginu vairuotojus pasiruošti žiemai: pakeisti langų plovimo skystį neužšąlančiu, apsirūpinti ledo ir sniego valymo priemonėm, pakeisti padangas ir prisiminti vairavimo slidžiame kelyje įgūdžius“, – sakė G. Matiukas.

„Ergo“ klientų nuostoliai sieks pusę milijono litų

Per nepilnas dvi valandas dėl patirtų žalų į draudimo bendrovę „Ergo Lietuva“ jau kreipėsi 50 klientų, išmokoms bendrovė rezervavo 110 tūkst. Lt. Pranešimų srautas neslūgsta, prognozuojama, kad nuostoliai dar augs iki 500 tūkst. Lt, o patyrusių žalas klientų skaičius sieks 250.

Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis teigia, kad daugiausia pranešimų apie patirtas žalas gaunama iš Vilniaus miesto ir rajono bei Ukmergės apskrities. Vidutinė šiandien ryte patirtos žalos suma siekia 2,2 tūkst. Lt – dėl plikledžio tai, palyginus, dideli nuostoliai, kadangi didžioji dalis įvykių įvyko tuose kelio ruožuose, kur leistinas pakankamai didelis greitis. Draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ su dalimi vairuotojų, kurie patyrė nedidelius nuostolius, dėl draudimo išmokos dydžio iškart sutaria telefonu. Šiems klientams draudimo išmokos bus pradėtos mokėti netrukus, jie jas gauti pradės po dviejų valandų.

„Šiandien ryte per nepilnas dvi valandas užregistravome tiek, žalų, kiek įprastą dieną užregistruojame per pusdienį. Paprastai pirmasis plikledis sukelia daug nuostolių, kadangi vairuotojai būna pripratę prie gerų vairavimo sąlygų, būna sunkiau įvertinti prailgėjusį stabdymo kelią. Taigi, šiandien susidūrimo pagrindinėmis priežastimis tapo saugaus atstumo nesilaikymas ir nepasiruošimas vairavimui sudėtingesnėmis sąlygomis. Vasarines padangas į žiemines reikia pasikeisti iki lapkričio 10 d., todėl ne visi vairuotojai dar spėjo tai padaryti“, – pasakojo N. Giedraitis.

„PZU Lietuva“: dėl plikledžio draudžiamųjų įvykių skaičius padidėjo 30 proc.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, dėl penktadienio rytą šalies kelius padengusio plikledžio draudžiamųjų įvykių skaičius išaugo trečdaliu. Iki 10 val. ryto bendrovė jau buvo sulaukusi 51 pranešimo apie transporto įvykius, trečdalis jų susiję su sudėtingomis eismo sąlygomis. Preliminari vidutinė draudimo žala – apie 2 tūkst. Lt. Šiuo metu vairuotojų žaloms atlyginti jau yra rezervuota 30 tūkst. Lt. Bendrovė prognozuoja, kad ši suma artimiausiu metu gali išaugti 5 kartus.

„Penktadienį iš pat ankstaus ryto pradėjome gauti pranešimus apie eismo įvykius, kurių pagrindinė priežastis – plikledis. Daugiausiai pranešimų apie draudžiamuosius įvykius yra gauta iš Vilniaus, taip pat Kauno, Šiaulių ir Panevėžio“, – sakė „PZU Lietuva“ Žalų departamento klientų aptarnavimo skyriaus vadovė Inga Piragytė.

Pasak jos, tikėtina, kad draudžiamųjų įvykių skaičius per artimiausias valandas išaugs, nes ne visi vairuotojai apie įvykius draudikams praneša tą pačią dieną. „Iškart po eismo įvykio vairuotojai skuba pildyti deklaracijas, atlikti planuotus darbus. Paprastai apie 80 proc. vairuotojų su draudimo bendrove susisiekia kitą dieną po eismo įvykio“, – teigė I. Piragytė. „PZU Lietuva“ planuoja, kad pranešimų dėl šio ryto plikledžio skaičius gali išaugti iki 50.

„PZU Lietuva“ ekspertų duomenimis, 80 proc. šio ryto plikledžio avarijų įvyko lenkimo momentu automobiliams staiga susidūrus ant slidžių tiltų ir gatvių sankryžose. „Dauguma eismo įvykių šįryt atsitiko dėl tradicinės šaltuoju metų laikotarpiu priežasties – vairuotojai nesilaikė saugaus atstumo tarp transporto priemonių ir sėsdami už vairo neįvertino sudėtingų eismo sąlygų. Šis penktadienis išsiskiria dar ir tuo, kad 40 proc. užregistruotų eismo įvykių sudarė tokie, į kuriuos pateko daugiau nei 2 automobiliai“, – sakė I. Piragytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją