Per kalėdinę 2010 m. savaitę gruodžio 20-26 dienomis „Lietuvos draudimo“ Žalų skambučių centras visoje Lietuvoje užregistravo 1917 eismo įvykių už 4 mln. litų sumą, gruodžio 27 d. sausio 2 d. – jau 2204 eismo įvykius už 4,6 mln. litų sumą, o per pirmosios šių metų savaitės 3 dienas (pirmadienį - trečiadienį) buvo užregistruoti net 1405 įvykiai, kuriems kompensuoti „Lietuvos draudimas“ rezervavo apie 3 mln. Lt.

„Prognozuojame, kad šios savaitės rodikliai bus liūdni – autoįvykių skaičius gali pasiekti 2500, o kompensacijų – apie 5 mln. litų, tai yra 25 proc. daugiau nei per kalėdinę savaitę, kai judėjimas šalyje buvo tikrai didesnis, nei dabar“, - sakė „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Draudikai akcentuoja, kad paprastai per dieną registruojama 200-250 autoįvykių. Pagrindinės tokios blogėjančios statistikos priežastys – gausūs krituliai ir prastai valomi keliai.

„Prasidėjus atlydžiui, kurį prognozuoja sinoptikai, situacija gali dar pablogėti. Nesvarbu, ar prasidės potvynis, ar toliau šals, situacija Lietuvos keliuose, panašu, liks sudėtinga ir ši žiema gali būti rekordinė pagal autoįvykių skaičių“, - pabrėžė „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Per praėjusios žiemos tris mėnesius „Lietuvos draudimas“ bendrai užregistravo 3822 autoįvykius pagal vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą, šią žiemą jau užregistruota 3244 autoįvykiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją