Pasak transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų, pagrindinis automobilio pranašumas prieš motociklą – komfortas, kad nereikia derintis prie oro sąlygų, galima kooperuotis ir važiuoti keliems žmonėms bei sutalpinti nemenką bagažą. Taip pat labai svarbus kriterijus – saugumas. Respondentų nuomone, važiuojant automobilyje yra didesnė tikimybė išvengti traumų eismo įvykio metu. Automobilis taip pat nepriklausomas nuo sezono – juo galima važiuoti visais metų laikais.

Autogidas.lt respondentai pastebi, kad važiuojant su automobiliu nereikalinga brangi speciali apranga, kokia dažniausiai būtina motociklų vairuotojams. Taip pat kaip privalumas įvardijamas kriterijus, kad automobiliui nebūtinas garažas – motociklo paprastai kieme stovėti nepaliksi.

Tie, kurie teikia pirmenybę motociklui, labiausiai atkreipia dėmesį į važiavimo su motociklu patogumą ir ekonomiškumą. Vairuotojų nuomone, motociklas leidžia važiuoti ekonomiškiau ir patogiau – nereikia laukti spūstyje, galima manevruoti ir pralįsti tose vietose, kurių automobilis neįveiktų. Dėl motociklo statymo vairuotojai turi ir kontrargumentų: jų teigimu, nors nakčiai motociklo ir nepaliktum kieme, tačiau mieste dieną jam visuomet rasi vietą pastatyti – ne taip, kaip automobiliui.

Taip pat svarbus emocinis kriterijus – dauguma vairuotojų kaip pagrindinį motociklo pranašumą prieš automobilį įvardija jausmą, kuris apima važiuojant motociklu. Daugelis vien dėl šio jausmo ir galimybės pajusti laisvę renkasi motociklą.

Kad ir kiek automobilių ir motociklų privalumų bei trūkumų matytų patys vairuotojai, Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad bent jau šiltuoju metų laiku, galimybėms leidžiant, netgi aštuoni iš dešimties kaip kasdienę transporto priemonę rinktųsi motociklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)