Pernai VW prisipažino naudojusi programinę įrangą, galinčią klastoti taršos testų rezultatus. Tokia „melaginga įranga“ buvo įmontuota maždaug 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje. Koncerno grynieji nuostoliai 2015 metais siekė 5,5 mlrd. eurų.

„Norges Bank Investment Management“ yra vienas didžiausių bendrovės investuotojų. Jis vertinamas 850 mlrd. dolerių, ir yra investavęs lėšų daugiau nei į 9000 bendrovių.

Kaip rašo „The Financial Times“, ieškinys greičiausiai bus pateiktas artimiausiomis savaitėmis Vokietijoje.

„Norges Bank Investment Management“ ketina prisijungti prie ieškinio prieš „Volkswagen“ dėl pretenzijų, susijusių su neteisingų emisijų duomenų pateikimu“, – „Reuters“ agentūrai pranešė Fondas.

„Mūsų, kaip investuotojo, atsakomybė – apsaugoti fondo turimą „Volkswagen“ dalį“.

„Volkswagen“ atidėjo apie 16,2 mlrd. eurų ieškiniams, susijusiems su „dyzeliniu skandalu“, padengti. Balandį Vokietijos automobilių koncernui „Volkswagen“ pavyko susitarti dėl visų JAV valdžios ir automobilių savininkų pretenzijų, susijusių su vadinamuoju „dyzeliniu skandalu“, sureguliavimo. Jungtinėse Valstijose prieš Vokietijos automobilių gamintoją buvo pateikta apie 600 ieškinių.

Pagal planą, suderintą su JAV finansinėmis institucijomis, VW koncernas turės sumokėti kompensacijas bent 480 tūkst. automobilių savininkų. Be to, VW sutiko išpirkti automobilius su defektu arba pašalinti technines problemas, Detalesnės informacijos apie šį susitarimą laukiama birželį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją