„Pasiklausius visuomenės vertinimų atrodo, lyg šios markės automobiliais važinėtų tik bepročiai“, - piktinosi Deimantas, užsimojęs paneigti šį stereotipą.

Pats BMW vairuojantis alytiškis įsitikinęs: yra kitaip. „Visą laiką maniau ir manysiu, kad nuo automobilio markės niekas nepriklauso. Avariją gali sukelti bet kurios markės automobilio vairuotojas. Tokie įvykiai gali pasitaikyti bet kam. Nereikia kaltinti tik BMW“, - teigė devyniolikmetis.

Anot jo, tai, kad BMW automobiliai tą pačią dieną sukėlė porą eismo įvykių, tėra sutapimas, o tada visi nepelnytai BMW automobilius ir jų vairuotojus ėmė drabstyti purvais, neva jei važiuoja BMW, tai nieko gero nelauk.

„Dalis visuomenės įsitikinusi, kad BMW vairuotojai kažkokie kvailiai, kurie tik nori pasirodyti, o kur BMW – ten vien avarijos“, - reaguodamas į pastarųjų savaičių eismo įvykius, kuriuose vis minimi BMW, ir į vyraujančią žmonių nuomonę apie šiuos automobilius, sakė alytiškis Deimantas.

„Taip gali nutikti bet kam. Avarijų visada buvo ir bus. Bet kažkodėl labiausiai akcentuojami BMW. Atrodo, lyg šios markės automobiliais važinėtų tik bepročiai. Jais važinėja ir solidūs vyrai, ir Seimo nariai. Daug kas turi BMW ir važinėja tvarkingai“, - įsitikinęs alytiškis.

Kviečia į BMW palaikymo akciją

Jis ir kiti BMW markės automobilių gerbėjai iš Alytaus kviečia visus BMW vairuotojus prisijungti prie Dzūkijos sostinėje organizuojamos akcijos, kuria bus siekiama paneigti stereotipinę visuomenės nuomonę, atkreipti dėmesį į saugų vairavimą.

„Alytuje yra BMW markės automobilių vairuotojų bendruomenė. Norime parodyti, kad nepritariame žmonių nusistatymui prieš BMW automobilius. Akcijos metu pasipuošime specialia atributika, mieste važinėsime laikydamiesi visų kelių eismo taisyklių, skatinsime draugišką ir kultūringą vairavimą vieni kitų atžvilgiu“, - apie šeštadienį planuojamą akciją kalbėjo Deimantas.

Akcijos metu planuojama surengti automobilių parkavimo varžybas ir kitas saugaus važiavimo rungtis.

BMW fanai šeštadienį (lapkričio 14 d.), 12 val. kviečiami atvykti į tarp kavinės "Dijaras" ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro esančią aikštelę.