Vienas iš tokių pavyzdžių – VĮ „Regitra“ automobiliams išduodami valstybinio numerio ženklai, kuriuose gali būti naudojami rašmenys W, X, tačiau dėl techninių niuansų nenaudojamos lietuviškos nosinės raidės, raidė Ė, raidė Q, iš čekų kalbos pasiskolintos raidės Č, Š, Ž. Tiesa, W, X, taip pat ir I, kurią lengva supainioti su skaičiumi „1“, kol kas galime išvysti tik išskirtiniuose vardiniuose registracijos numeriuose, kuriuos VĮ „Regitra“ išduoda nuo 2001 m.

„Jei pritrūktų raidžių derinių, galėtume šiuos rašmenis naudoti ir įprastiniuose valstybinio numerio ženkluose, tačiau, pagal dabartines tendencijas, ir be W ar X, derinių turėtų pakakti dar 20-30 metų. O vardiniuose numerio ženkluose, jei užsakovui aktualu, kodėl gi turėtume neleisti? Juo labiau, kad tą numato kelių transporto priemonių valstybinio numerio Lietuvos standartas“, - pažymėjo VĮ „Regitra“ Transporto priemonių registracijos metodikos skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Raudonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)