„Datsun“ prekės ženklas Rusijos rinkoje oficialiai pristatomas pirmą kartą per visą savo istoriją. Šioje šalyje debiutuojanti automobilių markė atsineša savo aiškią ir patrauklią koncepciją.

„Datsun" yra viena seniausių markių automobilių pramonėje. Rusijoje jis pasirodo praėjus lygiai 100 metų, kai Japonijoje buvo sukurtas pirmasis „DAT" automobilis.

Rusija tampa pirmoji rinka regione, kur bus parduodami visų trijų bendrovės „Nissan Motor Corporation" markių – „Nissan", „Infiniti" ir „Datsun" – automobiliai.

„Šiandien Rusija pagal dydį yra penkta rinka, kurioje mūsų bendrovė plėtoja savo veiklą. Per ateinančius trejus metus šioje šalyje mes planuojame patrigubinti savo pardavimus ir dukart padidinti užimamą rinkos dalį. Tikimės, jog „Datsun“ padės įgyvendinti šį siekį, sudarydamas ne mažiau nei vieną trečdalį bendros pardavimų. Pasitelkdami per 80 metų sukauptą mūsų bendrovės automobilių projektavimo ir gamybos patirtį, taip pat mūsų aljanso partnerio – „AvtoVAZ“ – inžinerinį potencialą, rinkos žinias ir gamybos pajėgumus, mes pristatysime XXI amžiaus „Datsun" modelių gamą“, – sakė „Nissan Motor" prezidentas ir generalinis direktorius Carlosas Ghosnas.

„Datsun on-DO" yra pirmasis Rusijoje siūlomas šios markės automobilis. Tai keturių durų penkiavietis šeimyninis sedanas, kurio ilgis siekia 4337 mm, plotis – 1700 mm, o aukštis – 1500 mm. Jis išsiskiria talpiausia visoje klasėje bagažine (530 l).

„Datsun on-DO" dizainas sukurtas Japonijoje, o automobilio kūrimo ir inžineriniai darbai buvo atliekami Rusijoje, „AvtoVAZ" gamykloje, juos patikint tarptautinei inžinierių grupei.

„Datsun" galios šaltinis – 87 AG 1.6 l benzininis variklis. Numatoma, kad automobilis bus pardavinėjamas už mažiau nei 400 000 rublių (28,4 tūkst. Lt). Išsamesnė informacija apie kainas bus paskelbta prieš prasidedant prekybai.

„Datsun on-DO“ bus gaminamas Rusijoje, Tolijačio mieste esančioje„AvtoVAZ" gamykloje. Prekyba šiais automobiliais prasidės šių metų vasarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)