Interneto pagalba šia informacija galima tiek dalintis, tiek ir papildyti, o didesnis duomenų srautas leidžia įdiegti naujas programas ir paslaugas, gerinančias važiavimo savybes, automobilio valdymą, padedančias logistikai ir autonominiam važiavimui. Visas šias naujienas įmonė „Continental“ pristatys rugsėjo 21 dieną Hanoveryje, Vokietijoje, prasidėsiančioje Tarptautinėje komercinių automobilių parodoje.

Žvilgsnis už posūkio: dinaminis horizontas „eHorizon“ žino visas maršruto detales

Skaičiuojama, kad sunkvežimiai su „Continental“ sukurta „eHorizon“ sistema nuo 2012 metų sutaupė beveik 300 milijonus litrų dyzelino arba maždaug 383 milijonus eurų. Jutiklių sistema naudoja itin tikslius topografinius duomenis ir GPS signalus, siųsdama informaciją į automobiliuose esančius valdymo įrenginius apie eismo situaciją kelyje, o valdikliai apdoroja gaunamus duomenis ir automatiškai pritaiko važiavimo stilių ir greitį.

Paskutinė šios sistemos versija – dinaminis elektroninis horizontas – yra itin tiksli ir nuolatos atnaujinamų duomenų laikmena. Dėl realiu laiku gaunamos informacijos, ji netgi įvertina tokius besikeičiančius veiksnius kaip oras, eismo įvykiai ir spūstys.

Parodoje gamintojas pristatys šios sistemos privalumus. Pavyzdžiui, jei informacijos šaltinis praneš apie priekyje esančią spūstį, „eHorizon“ sistema nusiųs šiuos duomenis valdikliams, kurie įjungs laisvą arba perjungs į žemesnę pavarą.

Laiku pateikiant svarbią informaciją, sistema ne tik leidžia sutaupyti degalų, bet ir išvengti rimtų avarijų, kai vairuotojas perspėjamas dar tada, kai nemato už posūkio susidariusios spūsties. O mieste ši sistema, gaudama informaciją apie įjungtą šviesoforo signalą sankryžoje, galės pritaikyti optimalų važiavimo režimą.

Be kitų šaltinių dinaminis elektroninis horizontas gauna itin tikslią ir atnaujintą maršruto informaciją iš „Road Base“ duomenų saugyklos, kurią taip pat sukūrė „Continental“. Ji naudoja iš automobilių jutiklių gaunamą informaciją ir sukuria automobiliui suprantamą kelio atvaizdą. Tokiu būdu užtikrinama, kad automobiliams yra siunčiama pati naujausia informacija realiuoju laiku apie tokius pasikeitimus kaip naujos eismo juostos ar kelio ženklai, suteikiant itin detalią eismo informaciją.

Siunčiami slėgio jutiklių duomenys mažesnėms eksploatacijos išlaidoms

Mažas slėgis padangose reiškia didesnes išlaidas. Bandymų metu sunkvežimių su kroviniu, kurių padangų slėgis buvo 2 atmosferomis mažesnis nei įprastas (sunkvežimiuose ir autobusuose jis siekia iki 9 atmosferų), degalų sąnaudos padidėdavo 0,7 l/100 km.

Kasdieniai vairuotojų rūpesčiai dažniausiai jiems neleidžia nuolatos stebėti slėgio padangose ir čia gali praversti „ContiPressureCheck“ sistema. Ji naudoja padangose esančių jutiklių, kurie stebi slėgį ir temperatūrą, duomenis realiuoju laiku, ir perspėja vairuotoją jei slėgis pasikeičia.

Ši sistema leidžia sutaupyti degalų ir sumažinti padangų dilimą, taip sumažinant automobilio parko išlaidas. Tokiu būdu vienas automobilis per metus leidžia sutaupyti iki 1200 eurų, taip pat padidinamas saugumas ir sumažinama aplinkos tarša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją