„HL“ padangų leidžiama apkrova yra 825 kilogramai (apkrovos indeksas 101), o tai yra 10% daugiau nei „XL“ padangų apkrova (670 kg, apkrovos indeksas 94). Įprastų padangų, naudojamų standartiniams automobiliams, maksimali keliamoji galia yra 670 kilogramų (apkrovos indeksas 94) – beveik ketvirtadaliu mažesnė nei „HL“ padangų.

Padangų keliamosios galios didinimas, siekiant išsaugoti tas pačias kaip ir įprastų padangų savybes, lėmė daug pakeitimų padangų konstrukcijoje ir gumos mišinyje. „Kurdami naująsias „HL“ padangas susidūrėme su itin daug iššūkių, – sako dr. Stefan Habicht, vadovavęs šių padangų kūrimui. – Kalbant apie padangų konstrukciją, mes sutvirtinome jų kraštus, taip pat pakeitėme padangos kontūrą, siekdami sumažinti padangų keliamą triukšmingumą. Tuo pačiu metu optimizavome ir gumos mišinio sudėtį. Visos šios priemonės leido pasiekti įprastų padangų mažą pasipriešinimą riedėjimui, užtikrinti tikslų valdymą ir ridą.“

Šiuo metu „Continental“ pirmąsias naujo „HL“ standarto padangas tiekia naujiems automobiliams, taip pat jas bus galima įsigyti antrinėje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)