Pasak „CityBee“ bendrovės vadovo Luko Ylos, drausti įmonės klientus, kurie naudojasi el. paspirtukų dalijimosi paslauga, buvo sumanyta dar prieš paslaugos pristatymą, perkeliant tokią pačią praktiką iš „CityBee“ automobilių dalijimosi sistemos. Tačiau dėl draudimo objekto pobūdžio ir novatoriškumo derybos su draudimo paslaugų teikėjais užtruko. Vis dėlto buvo spėta laiku, pačioje vasaros pradžioje, kai prasideda didžiausias el. paspirtukų naudojimo vajus.

L. Ylos teigimu, dabar keliauti „CityBee“ el. paspirtukais yra saugiau nei asmeniniais, nes pastarųjų šeimininkai dažniausiai nebūna pasirūpinę draudimu. Anot L. Ylos, visi „CityBee“ el. paspirtukų naudotojai, kurie laikosi galiojančių Kelių eismo taisyklių (KET) bei savivaldybės nustatytų normų, yra apdrausti.

Jei nutiktų nelaimė, draudimas padengtų visą jų ar aplinkinių žalą, išskyrus taikomą minimalią 99 eurų išskaitą. Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, iš 300 eurų draudimas padengtų 201 eurą.

Neblaivių laukia baudos

L. Yla taip pat akcentavo „CityBee“ taikomą nulinę svaigalų toleranciją. Paaiškėjus, kad įmonės el. paspirtuką vairavęs asmuo buvo neblaivus ar apsvaigęs, jis ne tik netektų teisės į draudimą, bet pagal „CityBee“ paslaugų teikimo sutartį jam būtų skirta 500 eurų bauda.

„CityBee“ primena, kad nepilnamečiai el. paspirtukų vairuotojai privalo dėvėti šalmus. Asmenims nuo 18 m. tai daryti irgi rekomenduojama.

Visi el. paspirtukų vairuotojai turėtų važiuoti dviračių, o jei jų nėra, pėsčiųjų takais. Lenkiant pėsčiuosius būtina sumažinti greitį, o paliekant paspirtuką privalu įsitikinti, kad jis netrukdys aplinkiniams.

Šiuo metu „CityBee“ el. paspirtukų dalijimosi paslauga Lietuvoje teikiama Vilniuje. Ten kiekvieną rytą į gatves išrieda 500 šių transporto priemonių. Planuojama, kad liepos mėnesį „CityBee“ el. paspirtukų pasirodys ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)