Balandžio 14 dieną bendrovė „Citroen“ du kompaktiškus minivenus „C4 Picasso“ patikėjo išbandyti ne patyrusiems inžinieriams bandytojams, o dviem tinklaraštininkais ir vienam žurnalistui. Visi jie iš Prancūzijos Velizi miesto važiavo į Amsterdamą, kur vyko automobilių gamintojų ir ES valstybių narių susisiekimo ministrų viršūnių susitikimas.

Visus tuos 300 kilometrų, kuriuos įveikė „C4 Picasso“, automobilius prižiūrėję bandytojai prie valdymo įrangos neprisilietė nė pirštu, visus manevrus automobiliai atliko patys.

Iš viso „Citroen“ tobulinami autonominiai automobiliai Prancūzijos keliuose jau įveikė daugiau nei 20 tūkst. kilometrų. Bendrovės teigimu, pirmieji tokie automobiliai, kuriuose žmogus prie vairo bus reikalingas tik kaip atsargumo priemonė, bus paruošti jau 2018 metais.

Visiškai savarankiškus automobilius bendrovė žada pristatyti 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)