Naujasis modelis prisijungs prie pernai debiutavusio penkiaviečio 2-serijos „Active Tourer“. Šie du naujokai turėtų įtikti jaunoms šeimoms ir dar labiau sustiprinti BMW pozicijas kompaktinių modelių rinkoje. Pastebima, kad 1-serijos ir X1 modeliai šiai markei itin padėjo pritraukti pirkėjų iš tokių masinių gamintojų kaip „Volkswagen“, „Opel“ ir „Ford“ gerbėjų būrio.

BMW 2-serijos „Gran Tourer“ ilgis bus 4,56 metro, aukštis – 1,61 metro, o plotis – 1,80 metro. Pagal išmatavimus jis bus kiek didesnis už „Opel Zafira“ ir kiek maženis už „Volkswagen Touran“. Bagažinės talpa bus 645 l, o nulenkus galines sėdynes bagažo erdvė išaugs iki 1 905 l.

Naujokas bus gaminamas pagal BMW koncerno priekinių varančiųjų ratų UKL platformą. Variklių gamoje bus penki pasirinkimai – trys dyzeliniai ir du benzininiai, kurių galia siekia nuo 116 iki 192 AG. Pirkėjams taip pat bus siūloma ir versija su visų varančiųjų ratų sistema „xDrive“.

Oficialus BMW 2-serijos „Gran Tourer“ debiutas įvyks kovo pradžioje Ženevos automobilių parodoje. Vokietijos rinkoje automobilio kaina prasidės nuo 26 950 eurų.

Penkiavietis 2-serijos „Active Tourer“ per pirmuosius tris pardavimų mėnesius sulaukė 13,1 tūkst. užsakymų. Kompanija anksčiau teigė, kad tikimasi, jog trys iš keturių šio modelio pirkėjai bus anksčiau BMW automobilio neturėję klientai.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)