BMW logotipas yra lengvai atpažįstamas. Tai - juodas apskritimas su raidėmis BMW ir į ketvirčius padalintu skrituliu viduryje. Mėlyna ir balta spalvos yra pasiskolintos iš Bavarijos logotipo. BMW šį logotipą naudoja nuo 1917 metų. Tai - modifikuotas „Rapp Motorenwerke“ kompanijos simbolis. Daug kas spėlioja, kad šiame logotipe matomas besisukantis propeleris, tačiau šis paaiškinimas sugalvotas tik 1929 metais - gerokai vėliau nei logotipas buvo sukurtas.

Žinoma, kaip ir visų ilgą istoriją turinčių markių simboliai, BMW logotipas su laiku šiek tiek keitėsi. Tiesa, nežymiai. Kadaise auksinės raidės tapo baltomis, mėlyna tapo ryškesnė. Štai kaip atrodo BMW logotipo evoliucija.

Visai neseniai „Volkswagen“ pasikeitė savo logotipą. Jis neteko 3D efekto ir tapo labiau plokščias. Dabar tą patį daro ir BMW. Kartu su „BMW Concept i4“ pristatytas naujas supaprastintas logotipas, kuris geriau tinka skaitmeniniam amžiui.

Juodas rėmelis pranyko - ant automobilių jis bus permatomas. Dingo ir šešėliai bei 3D efektas. Štai kaip atrodo naujasis BMW logotipas, kuris papuoš visus naujus BMW automobilius.

Iš tikrųjų, nedaug kas pastebės pasikeitimą, tačiau toks plokščias logotipas geriau atrodys plokščiuose ekranuose. Prisiminkite, kad tokią evoliucijos kryptį pasirinko ir daugelis IT bendrovių (prisimenate, kaip atrodydavo „Microsoft“, „Skype“ ar „Google Chrome“ logotipai?).