„Šie metai, kuomet vienas po kito pasirodo visiškai naujos 4 serijos modeliai, yra ypatingi ir mums, ir BMW gerbėjams. Tikimės, jog naujasis sportinis kabrioletas, kaip ir naujasis kupė, sudomins išskirtinumą bei sportiškumą ir, aišku, begalinį vairavimo malonumą vertinančius vairuotojus. Užtikrinu, jog šis kabrioletas tikrai „pasirūpins“ ypatingais pojūčiais“, - sako „Krasta Auto Vilnius“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

BMW atstovai Lietuvoje paskelbė, kad naujojo modelio kaina prasideda nuo 173, 2 tūkst. Lt.

Elegantiškas ir sportiškas BMW 4 serijos kupė dizainas atsikartoja ir naujojo BMW 4 serijos kabrioleto linijose, tačiau, lyginant su kolega, kabrioletas turi pastebimai platesnę važiuoklės bazę, yra žemesnis ir šiek tiek ilgesnis. Itin sportišką jo siluetą išryškina trumpos priekinės ir galinės atbrailos, prailgintas variklio dangtis ir pažemintos sėdynės.

Be abejonės, ryškiausias šios naujojo modelio išvaizdos elementas – per 20 sekundžių nuleidžiamas trijų dalių stogas, pasižymintis pažangia garso izoliacijos sistema ir leidžiantis mėgautis itin maloniais pojūčiais, važiuojant atvirame ore. Stogo pakėlimo ir nuleidimo pagalbinės funkcijos užtikrina, kad nuleidus stogą, jis yra suglaudžiamas bagažinėje taip, kad suteiktų daugiau laisvos vietos. Taigi, kai stogas yra nuleistas, bagažinėje patogiai galima sutalpinti net ir didelius daiktus.

BMW 4 serijos kabrioleto interjeras taip pat atspindi sportišką automobilio dvasią, tačiau čia nepamiršta ir elegancija bei patogumas. Visas valdymas yra išdėstytas aplink vairuotoją taip, kad būtų suteikta patogi prieiga prie visų funkcijų. Automobilio viduje keleiviai gali mėgautis erdvumu – sėdintys gale turi daug vietos kojoms, o pažemintos sportinės sėdynės užtikrina daugiau vietos galvai. Naujo dizaino sėdynės turi integruotus saugos diržus, o pirkėjui pageidaujant, į standartines ir pasirenkamas sportines sėdynes su pažemintomis galvos atramomis galima įmontuoti ir kaklo šildytuvus vairuotojui ir priekyje sėdinčiam keleiviui - tokia funkcija siūloma pirmą kartą.

Dinamines BMW 4 serijos kabrioleto savybes užtikrina Air Breathers, sumontuoti priekinių ratų arkų gale. Kartu su Air Curtains, ši sistema sumažina turbulenciją ir priekinių ratų aerodinaminę trauką. Itin žemas automobilio svorio centras taip pat prisideda prie išskirtinių kabrioleto dinaminių savybių ir lengvo jo valdymo.

Naujasis kabrioletas pirkėjams siūlomas su vienu iš trijų variklių su BMW TwinTurbo technologija: šešių cilindrų benzininiu „BMW 435i“, keturių cilindrų benzininiu „BMW 428i“ ir keturių cilindrų dyzeliniu „BMW 420d“. Šių variklių galingumas siekia nuo 184 AG iki 306 AG. Kabrioletas siūlomas su standartinėje komplektacijoje esančia šešių laipsnių mechanine pavarų dėže, o norintys gali rinktis ir įprastą arba sportinę aštuonių laipsnių automatinę pavarų dėžę. Nuo 2014 m. pavasario „BMW 428i“ kabrioletą bus galima įsigyti ir su išmaniąja BMW xDrive visų varančių ratų sistema.

Kaip teigia R. Klimavičiūtė, išskirtinį BMW 4 serijos kabrioleto vairavimo malonumą, kurį neabejotinai pajus kiekvienas jo vairuotojas, sustiprina ir žinojimas, jog vairuojamas automobilis pasižymi ypatingu ekonomiškumu. Mažas degalų sąnaudas užtikrina BMW EfficientDynamics sistema, lengva konstrukcija ir įvairios papildomos funkcijos. Viena iš jų - ECO PRO režimas, padedantis sutaupyti net iki 20 proc. degalų. Naujajame kabriolete, kaip ir 4 serijos kupė, kartu su automatine pavarų dėže pirmą kartą yra įdeigtas ir inercinio sukimosi režimas, kuris leidžia panaudoti jau automobilyje sukauptą energiją, taip sumažinant degalų sąnaudas.

Kaip ir kiti nauji BMW modeliai, taip ir šis kabrioletas, sugeba maloniai stebinti ne tik savo dizainu ar techninėmis savybėmis, bet ir išmaniosioms technologijomis bei mobilumo funkcijomis. Standartinėje komplektacijoje esanti BMW Connected Drive sistema prisededa prie saugesnio, patogesnio ir malonesnio vairavimo. Tarp šios sistemos naujovių yra naujos kartos navigacijos sistema, spalvotas ekranas, Driving Assistant sistema, perspėjanti apie galimą susidūrimą su pėsčiuoju, išmanioji neakinančios LED tipo papildomos šviesos srauto funkcija (LED High Beam Assistant), Active Protection su Attentiveness Assistant funkcija bei naujausia aktyvi kruizo kontrolė sistema su Stop&Go funkcija.

Kad naujasis BMW kabrioletas kuo geriau atitiktų indvidualų pirkėjo skonį, siūlomos trys skirtingos vidaus ir išorės dizaino komplektacijos – sportinė (Sport Line), moderni (Modern Line) ir prabangi (Luxury line), bei M Sport paketas sportinio vairavimo mėgėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)