„Nuo 2011 metų, kada debiutavo dabartinės kartos „BMW 6“ kabrioletas, šios serijos modelių koncernas pasaulyje pardavė apie 80 tūkst. vienetų. Tikime, kad atnaujinti „BMW 6“ automobiliai, kurie atrodo dar elegantiškiau, turi individualizuotos prabangos elementų, yra pabrėžtinai sportiški, bus geidžiami prabangių automobilių segmento pirkėjų pasaulyje ir Lietuvoje“, – sakė „Krasta Auto“ generalinis direktorius Oleg Martyniuk.

Patobulino dizainą

Visi „BMW 6“ modeliai turi atnaujintas priekines groteles ir oro aptaką. Priekinėse grotelėse nuo 10 iki 9 sumažėjo briaunų skaičius, padidėjo atstumas tarp jų – taip koncernas siekia pabrėžti modelio sportiškumą, nes galingiems varikliams reikia didesnio oro srauto. Modelio sportiškumą ir solidumą taip pat sustiprins ir priekiniame oro aptake nuleistos oro įsiurbimo angos. Dizaino elementą – chromo arba juodos spalvos apvadus – gavo ir oro aptake įmontuoti priešrūkiniai žibintai. Atnaujinti ir priekiniai LED žibintai, kurie nuo šiol bus komplektuojami kaip standartinė įranga.

Žvelgiant į atnaujintų 6-serijos modelių galą, jis atrodys platesnis. Tą koncernui pavyko išgauti pakoregavus galinio buferio formą. Jo apačioje taip pat sumontuotos 10 mm platesnio skersmens (viso – 90 mm) išmetimo vamzdžių angos.

Naują formą įgavo ir šoniniai veidrodėliai, kuriuose įkomponuoti posūkio signalai. Koncerno teigimu, formos patobulintos ne tik dėl vaizdo – nauji veidrodėliai pasižymi geresnėmis aerodinaminėmis savybėmis.

Automobilių pirkėjai galės rinktis kėbulo spalvą iš platesnės metalik spalvų gamos – atsirado Jatoba, Kašmyro sidabrinės, Ledyno sidabrinės, Viduržemio jūros mėlynos ir Melburno raudonos spalvų opcijos. Sportiškumui pabrėžti pirkėjai galės užsisakyti išskirtinio dizaino 20 colių skersmens lengvo lydinio ratlankius ar konkrečiam modeliui skirtus „M Sport“ paketo priedus.

Atnaujinimų „BMW 6“ pirkėjai ras ir automobilio salone. Tarp jų – juodos spalvos ar chromuoti elementai vairuotojo erdvėje, už papildomą mokestį užsakomos medžio apdailos detalės, nauji apmušalų variantai – Nappa odos dramblio kaulo baltos/juodos spalvų arba Konjako/juodos spalvų deriniai.

Tapo dar efektyvesni

Kaip ir iki šiol, naujieji „BMW 6 Series Convertible“, „6 Series Coupe“ ir „6 Series Gran Coupe“ modeliai bus komplektuojami su vienu iš dviejų benzininių varikliu – V8 tipo 450 AG arba šešių cilindrų 320 AG – arba dyzeliniu 313 AG agregatu. Visi šie varikliai yra su „BMW TwinPower Turbo“ technologija. Tiesa, į atnaujintų modelių standartines komplektacijas įeis daugiau „EfficientDynamics“ technologijų, kurios kartu su aerodinaminiais automobilių dizaino patobulinimais užtikrins didesnę ekonomiją. Koncernas skaičiuoja, kad „BMW 6“ versija su šešių cilindrų benzininiu varikliu (BMW 640i), 100 km nuvažiuoti sunaudos 0,2 litro mažiau degalų (vidutiniškai 5,2-5,4 litro).

Kiekvienas modelis taip pat gali būti užsakomas su išmaniąją keturių varančiųjų ratų sistema „BMW xDrive“, kuri ne tik užtikrina automobilio stabilumą kelyje, bet ir leis greičiau įsibėgėti. Pavyzdžiui, „BMW 650i xDrive Coupe“ ir „650i xDrive Gran Coupe“ nuo 0 iki 100 km/val. greitį išvysto per 4,4 sekundės.

Kad dar labiau pabrėžtų „BMW 6“ modelių sportiškumą, į „640i“ versijas BMW diegs sportinę išmetimo sistemą. Ji paryškins automobilio skleidžiamą variklio griausmą – įjungus „Sport“ ar „Sport+“ vairavimo režimus, sistemoje esantis vožtuvas, kuris reguliuoja slėgį išmetimo sistemoje, atsidarys, tad variklis garsas taps sportiškesnis.

Kaip standartinė įranga į naujuosius modelius bus diegiama 8 laipsnių „Steptronic sport“ pavarų dėžė. Kartu su ja vairuotojai gaus pavarų perjungimo svirtis ant vairo bei „Launch Control“ funkciją, kuri leidžia automobiliui spurtuoti maksimaliai efektyviai.

Lietuvoje atnaujinta BMW 6-serija pasirodys 2015 m. pavasarį.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)