Analitikas iš LMC tvirtina, kad birželio 23 d. Didžiojoje Britanijoje įvykęs išstojimą iš Europos Sąjungos nulėmęs balsavimas sumažins naujų automobilių paklausą Jungtinėje Karalystėje antrojoje 2016-ųjų pusėje.

Kaip praneša LMC, birželį Vakarų Europoje parduota 1,39 mln. transporto priemonių. Šie rodikliai atitinka registracijos duomenimis pagrįstus mėnesio pardavimo rezultatus ir LMC sudaromas prognozes.

„Visos didžiosios automobilių rinkos kasmet vis augo. Išimtį sudaro tik Jungtinė Karalystė, kurioje nuo 2015 m. spalio paklausa pirmą kartą sumažėjo, – sako analitikas Emiliano Lewisas. – Po „Brexit“ referendumo antrąjį šių metų pusmetį Jungtinėje Karalystėje bus juntamas prastėjančių ekonominių sąlygų nulemtas paklausos mažėjimas.“

LMC duomenimis, birželį pardavimas Jungtinėje Karalystėje sudarė 0,8 proc., o tiekimas į Vokietijoje išaugo 8,3 proc., į Prancūziją – 0,8 proc., į Italiją – 12 proc. ir į Ispaniją – 11 proc.

LMC sumažino prognozuojamus 2016-ųjų rodiklius: jie buvo pakoreguoti atsižvelgiant į tai, kad Vakarų Europoje, vietoj numatytų 14,4 mln., buvo užregistruota 13,9 mln. parduotų automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją