Teigiama, kad bandomasis tunelis drieksis nuo „SpaceX“, kitai E. Musko kompanijai, priklausančių valdų netoli Crenshaw bulvaro Hotorne, Kalifornijoje, ir tęsis po 120-ąją gatve iki 3,2 kilometro. Sausio viduryje „Boring Company“, pasak nekilnojamo turto duomenų kompanijos „Zillow“, įsigijo 485 tūkstančių JAV dolerių (maždaug 416 tūkstančių eurų) vertės pirkinį, kai netoliese atsirado parduodama nuosavybė. Daugeliui buvo nežinoma, kad būtent šis pirkinys bus panaudotas planuojant kitą projekto etapą.

Prieš porą savaičių „Boring Company“ atstovai pristatė savo pasiūlymą Hotorno miesto savivaldybei, pažymėdami, jog įsigytame žemės sklype ketina statyti nedidelę bandomojo tunelio atšaką. Atšakos pabaigoje bus pastatytas beveik 14 metrų aukščio lifto šachtos mechanizmas, padėsiantys išeiti į naująjį garažų statinį, kurį kompanija dar pastatys.

Viena iš pritarimo sąlygų – šis išėjimas privalo būti į uždarą erdvę, kad netrukdytų kaimynams, kurie gyvena vos už kelių metrų esančiuose namuose, taip pat ir namų, esančių įsigytame sklype, kuriuos „Boring Company“ ketina nuomoti, gyventojams, praneša „The Mercury News“. Atstovas lifto garsą apibūdino kaip panašų į garažo durų atidarymą.

Tačiau tai – dar ne viskas: kompanijos nuosavybę sups 2,5 metro aukščio blokinė siena ir bus įrengta visą parą veikianti stebėjimo vaizdo įranga, užtikrinsianti, kad niekas nesužinos kompanijos paslapčių, o kaimynystėje gyvenantys žmonės nesijaus pernelyg nepatogiai, kai sutartomis valandomis vyks statybos ir testavimo darbai.

„Boring Company“ šioje vietoje taip pat draudžiama saugoti įrangą, ruošti reklaminius renginius ir leisti įvažiuoti ar išvažiuoti automobiliams iš 119-osios vietos. Tai reiškia, kad kiekvienas liftu norintis pasinaudoti automobilis privalės atvykti ir išvykti per bandomąjį tunelį.

E. Muskas, ko gero, parodė savo pernelyg uolią pusę (kas, reikia pripažinti, nutinka ganėtinai dažnai), kai pareiškė numatantis, kad pereinamieji tuneliai bus plačiai naudojami žmonių namuose, kadangi liftai drauge su statybos darbų, reikalingų pastatyti atkarpą ir šachtą, kaštais neabejotinai turės įtakos daugelio namų JAV kainai.

„Boring Company“ paskui tikrino šią teoriją ir „Twitter“ paskelbė patvirtinimą, jog naujovę reikia laikyti įrodymu to, kad jos bandymai gali būti atliekami labai ankštose erdvėse, nes kompanija tiesiog negali kasti duobių visur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)