Islandijos plentas – vienas intensyviausių eismo ruožų lyginant su Latvija ir Estija, kuriame per parą eismo intensyvumas kartais siekia iki 75 tūkst. transporto priemonių. Suprantama, toks eismo intensyvumas reikalauja ypatingų sprendinių, kurie sudarytų patogias ir saugias sąlygas transporto srautų judėjimui“, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Transportas, važiuojantis Vilnius–Klaipėda ir Klaipėda–Vilnius kryptimi, nuo šiol turės po 3 eismo juostas ir po 2 papildomas įvažiavimams ir išvažiavimams į automagistralę: nusukimui į Vytėnų gyvenvietę, į prekybos centrą ir kitomis kryptimis.

Transporto mazgo, esančio magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 100,47 iki 101,79 km, remonto sutarties vertė 17,475 mln. eurų su PVM, darbai pradėti praėjusių metų balandį. Tai viena iš milžiniško projekto – Islandijos plento sutvarkymo dalių. Šis projektas iš esmės padidins eismo pralaidumą ir saugumą Islandijos plente, o visuomenė sutaupys 8 mln. valandų per metus prarandamo laiko spūstyse šiame kelio ruože.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)