Todėl iš pirmo žvilgsnio visiškai nesvarbu, ką dar žmogus veikia vairuodamas: rūko, užkandžiauja, reguliuoja garso aparatūrą ar seka navigacinės sistemos informaciją. Tačiau iš tiesų viskas yra kur kas sudėtingiau.

„Autopiloto“ komanda, padedama automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus, atliko eksperimentą, kaip vairuotojo elgseną veikia toks nekaltas dalykas kaip muzika.

Eksperimente dalyvavo penki profesionalūs lenktynininkai: „Porsche Carrera Cup“ čempionate važiuojantis Jonas Gelžinis bei ralio meistrai Joana Survilaitė, Vytautas Švedas, Devidas Jocius ir Mindaugas Varža. Visi jie turėjo įrodyti ką sugeba virtualioje Palangos 1000 km lenktynių trasoje vairuodami J.Dereškevičiaus sukonstruotą simuliatorių. Beje, šis treniruoklis itin tiksliai atkartoja beveik viską, kas vyksta su realiu automobiliu.

Prisijaukinę virtualų automobilį ir užfikavę savo rezultatus, eksperimento dalyviai turėjo dar kartą sėsti prie simuliatoriaus vairo. Tačiau kitų važiavimų metu visi sportininkai vairavo klausydami Ryčio Cicino „Vasaros paletės“, grupės „Manowar“ griausmo ir Piotro Čaikovskio klasikinių melodijų.

Žiūrėkite laidos „Autopilotas“ siužetą

Laida „Autopilotas“ rodoma šeštadieniais 16.30 val. per BTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)