Šia akcija buvo siekiama atkreipti netvarkingų ir pamirštų „automobilių-vaiduoklių“ savininkus, kad jų transporto priemonė daug metų sąžiningai tarnavo šeimininkui, o dabar jau norėtų kilti dangų.

„Ši problema Vilniaus mieste yra opi – daugiabučių namų kiemuose stovi nemažai senų, aplinką teršiančių automobilių. Vykdydami šią akciją, siekiame atkreipti šių automobilių savininkų dėmesį – geranoriškai skatiname tokius automobilius patraukti iš kiemų. Tikimės, kad transporto priemonių šeimininkai atsilieps į mūsų raginimus ir nereiks imtis kraštutinių priemonių“, – teigė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Sprendžiant nenaudojamų automobilių stovėjimo problemą, šį lapkritį buvo vykdoma akcija „Kiemuose daugiau erdvės“, kurios metu vilniečiai pranešė apie kiemuose paliktus „automobilius – vaiduoklius“. Akcija „Kiemuose daugiau erdvės“ – pilietinės iniciatyvos „Vilnius – mano namai“ dalis.

Viešosios tvarkos pareigūnai šiuos automobilius registravo, o informacija apie juos perduota Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariatui. Iki šiol užregistruota daugiau nei 850 nenaudojamų transporto priemonių.

Akcijoje dalyvaujančios Vilniaus eksploatuoti netinkamų transporto priemonių asociacijos pirmininkas Gerardas Penikas ragina vilniečius kviečia nelaukti, kol jais susidomės policija ir ragina patiems pasirūpinti pamirštu automobiliu.

„Mūsų asociacija Vilniaus mieste gali nemokamai nuvežti nenaudojamus automobilius, taip pat transportuojame automobilius ir į užmiestį. Jei savininkas nori utilizuoti savo automobilį, vietoje sutvarkome formalumus – sudarome pirkimo-pardavimo sutartį, išduodame utilizacijos pažymą, išregistruojame transporto priemonę“, – teigė G. Penikas.

Asociacijos vadovas pabrėžia, kad eksploatuoti netinkami automobiliai teršia aplinką, nes iš stovinčio automobilio į dirvožemį patenka kenksmingi aplinkai skysčiai. Be to, tokie automobiliai kelia pavojų aplinkiniams – žaisdami vaikai gali susižeisti. Nenaudojami automobiliai užima vietą kieme, dažnai trukdo privažiuoti specialiųjų tarnybų transportui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją