Automobilių gamintojos padalinys JAV „FCA US“ bendradarbiauja su įmone „Bugcrowd“, turinčia 32 tūkst. tyrėjų tinklą visame pasaulyje. Tie, kurie identifikuos galimas grėsmes saugumui, bus apdovanoti nuo 150 iki 1500 dolerių, priklausomai nuo klaidos ar nesklandumo lygio, taip pat nuo to, kokia apimtimi tai paveiktų naudotojus, informuoja verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Tam tikru etapu tenka pripažinti, kad programinė įranga <...> turi silpnų pusių, visos organizacijos susiduria su šia problema, – teigė „Bugcrowd“ įkūrėjas Casey Ellisas. – Klausimas, kas pirmas aptiks tuos nesklandumus.“

„Fiat Chrysler“ pranešime rašo esanti pirma bendrovė, pasiūliusi premiją už programinės įrangos klaidų ieškojimą. Nesklandumai pastebėti pernai, kai programišiai perėmė važiuojančio visureigio „Jeep“ kontrolę. Po šio incidento „Fiat Chrysler“ atšaukė 1,4 mln. automobilių su įranga, turinčia nesklandumų.

Šią liepą Hiustono policija pranešė, kad vagys su nešiojamaisiais kompiuteriais pavogė 2010 m. gamybos „Jeep Wrangler“ – jie įsilaužė į automobilio elektroninę įrangą. Manoma, kad tokiu pačiu būdų buvo pavogti keturi naujausio modelio „Wrangler“ ir „Cherokee“ automobiliai Teksase. Vagys naudojo veikiau tą pačią programinę įrangą, kuria programuojami elektroniniai automobilių rakteliai, nei pasinaudojo sistemos trūkumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)