Prancūzijos automobilių gamintojai pareikšti kaltinimai „apgaule“. Jie susiję su „Euro 5“ modelio dyzelinių automobilių pardavimais Prancūzijoje 2009–2015 metais, sakoma patronuojančiosios bendrovės „Stellantis“ pranešime.

Kompanijai buvo nurodyta deponuoti 8 mln. eurų ir numatyti dar 25 mln. eurų banko garantijų, skirtų padengti galimas kompensacijas, nurodė „Stellantis“.

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“, jos Prancūzijos konkurentė „Renault“ ir dar viena „Stellantis“ valdoma automobilių gamybos kompanija „Peugeot“ šią savaitę paskelbė, kad joms buvo pareikšti kaltinimai dėl dyzelinių automobilių emisijų.

Skandalas pratrūko 2015-aisiais, kai JAV tyrimo metu buvo atskleista, kad „Volkswagen“ įdiegė į maždaug 11 mln. automobilių programinės įrangos, kuri testų metu sumažina automobilio taršos rodiklius.

Kompanija vėliau pripažino sukčiavusi ir tai sudavė smarkų smūgį jos reputacijai.

Įvairios baudos, teisiniai mokesčiai, transporto priemonių remontas ir kompensacijos jau atsiėjo „Volkswagen“ 32 mlrd. eurų. Į skandalą vėliau įsivėlė ir tokios kompanijos, kaip „Fiat Chrysler“, BMW, „Porsche“ ir „Daimler“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)