Šis modelis skirtas paminėti legendinio „Audi Sport quattro“ 30-metį. 1983-ųjų Frankfurto automobilių parodoje debiutavęs „Sport quattro“ buvo tų dienų superautomobilis, pasižymėjęs daugybe techninių inovacijų.

Šių metų parodoje koncepcinis geltonas kupė žada priblokšti ne tik išvaizda, bet ir techninėmis charakteristikomis. 4,6 m ilgio automobilis turės elektra įkraunamą hibridinę sistemą, kurios bendra galia sieks 700 AG, o maksimalus sukimo momentas – 800 Nm.

Po variklio gaubtu bus 4.0 l, V8 jėgos agregatas, pasiekiantis 560 AG ir 700 Nm. Jam talkina elektrinis 100 kW ir 400 Nm motoras. Elektra įkraunama hibridinė sistema „Audi Sport quattro concept“ leidžia iki 50 km atstumą įveikti vien tik elektriniu režimu.

Variklio galia visiems ratams bus perduodama per 8 laipsnių „tiptronic“ transmisiją. Maža to, „Audi“ teigimu, šis sportinis automobilis bus ne tik labai greitas (iki 100 km/val. įsibėgės per 3,7 sek., maksimalus greitis sieks 305 km/val.), bet ir itin taupus – vidutinės degalų sąnaudos sieks tik 2,5 l/100 km.

Jau seniai sklinda kalbos, kad „Audi“ ruošiasi gaminti legendinio „Sport quattro“ įpėdinį, o ši koncepcija tik dar labiau sustiprina šiuos lūkesčius, vis dėlto kompanija kol kas nėra patvirtinusi apie serijinę šio modelio versiją.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)