Visame pasaulyje gali būti apie 11 milijonų automobilių, kuriuose įmontuota programinė įranga testų metu sugeba „apgauti“ matavimo prietaisus ir pateikti klaidingus azoto oksidų išmetimo rodiklius. Tarp šių transporto priemonių, anot pranešimų žiniasklaidoje, – 2,1 mln. „Audi“, kuri priklauso „Volkswagen Group“, automobilių.

Jų savininkai, apsilankę svetainėje audi.de ir tam skirtoje skiltyje suvedę automobilio identifikacinį VIN kodą, gali sužinoti, ar yra „įpainioti“ į skandalą. Tuo pačiu vartotojams pateikiama visa informacija apie numatomus „Audi“ atšaukimus serviso darbams, siekiant ištaisyti trūkumus.

Deja, kol kas ši paslauga teikiama tik Vokietijoje, tačiau, žadama, kad netrukus tokią patikrą gamintojas galės pasiūlyti visose šalyse.

Taisymo darbai klientams nekainuos, bet jų gali tekti palaukti. Įmonė žada specialų aptarnavimą pradėti iki spalio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją